23.4.2019

Katin kirjanurkka - Kalaonnea

Tommi Sarlin & Pami Karvonen: Kalaonnea - Järveltä ruokapöytään, Kirjapaja 2018, 136 s.

Olin kesäisin lapsena jatkuvasti onkimassa laiturin nokalla, siirtolapuutarhamökin rannalla. Sain saaliikseni lahnoja, ahvenia ja särkiä ja päästin ne sitten takaisin järveen tai sitten vein ne aikuisten käsiteltäväksi. Mielenkiintoista oli aina seurata miesväen tekemää perkuuta ja sain usein valkoisen, kaasuja täynnä olevan kalan sisuksista löytyneen ilmarakon itselleni, jos se vaan säilyi ehjänä perkuuhommissa. Voi noita lapsuusmuistoja! :-)


Nyt esittelyyn pääsee Kirjapajan julkaisema kirja nimeltään Kalaonnea. Kirjan kirjoittajat Tommi Sarlin ja Pami Karvonen vievät lukijan mukaan mielenkiintoisille kalastusmatkoille ja myös herkullisten reseptien pariin.


Kalaonnea on jaoteltu neljän vuodenajan mukaan ja keväällä ollaan mm. verkoilla. Keväisen kauden ruokaohjeista löytyy mm. Keväinen kutulahna sitruunakastikkeessa ja Kiinalainen kalanpääkeitto tofulla! Kirja on kirjoitettu rennolla otteella ja tekstiä on mielestäni mukava lukea. Erilaiset kokemukset ja tarinat kalastusharrastuksen parissa vievät helposti mukanaan. Varsinkin keitettyyn kalaan kuuluu mielestäni aivan ehdottomasti jokin todella hyvä, maun kruunaava kastike. Kalaonnea -kirjassa erilaisia kalalle sopivia kastikereseptejä on useita ja tässä yksi. Tanskalainen kastike kalalle valmistuu muutamasta aineksesta; voista, vehnäjauhoista, kalan keitinliemestä, maidosta, sinapista ja suolasta.


Syksyn osiossa Kalaonnea -kirja vie mm. jigien pariin ja resepteissä hauki on täytetty luumuilla ja kypsennetty uunissa.


Kalaonnea on mukava kirja sekä niin monipuolinen, kun ei keskity pelkästään resepteihin tai kertomuksiin, vaan yhdistää molemmat hyvät yhteen. Kalaonnea -kirja löytyy Kirjapajan verkkosivuilta.  


Yhteistyössä:
Kirjapaja


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti