DIY miniatures 1/12

9.8.2023

Taimitestaaja osa 4 ♥ Viherrinki

Yhteistyössä: Viherrinki ♥ Matkani Viherringin Taimitestaajana jatkuu. Taimitestaajana sain alkukesästä puutarhaamme istutettavaksi pilariomenapuun, pilaripäärynäpuun, tarhakellokärhön, puistoatsalean sekä punakoivun. Noudin kasvit lähimmästä Viherrinkimyymälästä, puutarhakeskus Focuksesta joka sijaitsee Kuopion liepeillä. Tässä kesäisiä kuvatunnelmia meidän elokuisesta puutarhasta.

Kuvassa väriloistoa ja meidän yksi puutarhamme kaunistus, monivuotinen perenna, Päivänlilja. Mielestäni tämä kukka on niin kaunis. Päivänliljan eri lajikkeita on olemassa vaikka kuinka monta ja värivaihtoehtoja siten myös useita.

Taimitestaajana istuttamani pilariomenapuu ei tänä vuonna vielä tee satoa, vaikka muutama kukka ja raakilekin siinä jo alkukesällä oli. Ensi vuonna pääsen toivottavasti jo keräämään siitä muutaman omenan. Kuvassa yhden vanhan omenapuumme kypsyvää satoa. Omenoita saadaan tänä vuonna ihan mukavasti verrattuna viime vuoteen.

 
Tämä kasvi on siirretty meille hyvin vanhasta pihapiiristä. Kyseessä on isomaksaruoho, joka oli tärkeä hyötykasvi aikoinaan. Kukat ovat kauniin hempeän vaaleanpunaiset. Pörriäiset ainakin näyttävät viihtyvän tässä kukassa.

 
Viherringin Taimitestaajana pääsin istuttamaan puutarhaamme Punakoivun. Tämä lajike "Hekla" on kasvanut nyt hyvin ja näköjään kasvupaikaksi valitsemani puolivarjoinen paikka sopii sille hyvin. Tykkään lehtien erikoisesta sävystä, joka on punertavanruskea. Punakoivu on koivun erikoislajike ja sen kasvutapa on riippaoksainen. Jännä nähdä, millainen tämä on kasvettuaan tästä kokoa, parikin vuotta.

 Topi-kissa on nauttinut kesästä ja välillä pitää turkkia pestäkin.

Pilaripäärynäpuu "Decora" on kasvanut ja selkeästi istuttamisestaan lähtien voimistunut. Puun suojaksi asettelen vielä syksyllä verkon, jotta meidän pihapiirissäkin viihtyvät jänöt eivät pääse jyrsimään runkoa ja oksia talven aikana. Päärynäsatoa odotellessa.


Tarhakellokärhö on yllättänyt positiivisesti, pidän tästä niin kovin herkän oloisesta kasvista todella paljon. Kukat ovat kauniin pinkin sävyiset. Muutama kukka on jo pudottanut terälehtensä. Tällaisia tunnelmia meidän puutarhasta. Ihanaa elokuuta sinulle ja palaillaan taas pian! ♥
 

T:Kati

2 kommenttia:

  1. Taimitestaus antaa puutarhatouhuille jännittävää lisäkipinää :) Hyvinhän nuo näyttävät kasvavan. Ja kisuli on niin söpö, että oikein! :)

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!