25.7.2021

Valoa kotiin ♥ Led Store


*Yhteistyössä Led Storen kanssa* ♥ Heinäkuun loppupuolta mennään kovaa vauhtia. Tämä kesä on ollut kyllä aivan mahtava, säät ovat suosineet auringosta ja lämmöstä nauttijia oikein kunnolla ja itsekin lukeudun tähän joukkoon. Tällä kertaa päästään jälleen meidän kodin sisustuksen pariin. Meidän olohuoneeseen kotiutui oikea unelmieni valaisin, joka löytyi Led Storen verkkokaupan valikoimasta. Tässä kuvassa paketti juuri noudettu postista ja odottelee avaamistaan.


Valo on itselleni todella tärkeää ja tuntuu, että mitä enemmän valoa, sen virkeämpi olen. Sen huomaan yleensä parjaiten aina syksyn ja talven tullen, kun valon määrä hiipuu, myös väsynyt olo on useammin.  Valoa ja valopisteiden määrää sisustuksessa kannattaa miettiä ja vaihtoehtoja on hyvä katsella ennen lopullista ostopäätöstä. Paketti aukeaa...

 
...Ja sieltä paljastui meidän olohuoneen uusin tulokas, kattovalaisin. Kyseessä on hyvin minimalistinen, kevyt ja siro LED -riippuvalaisin, nimeltään Rinkeli ja tässä kuvassa vielä pakkauksessaan. Tätä valaisinta on saatavilla Led Storessa kolmessa eri koossa halkaisijaltaan: 40 cm, 60 cm tai 100 cm ja meille valikoitui näistä vaihtoehdoista 60 cm halkaisijaltaan oleva valaisin. 


Rinkeli valikoitui meille Led Storen verkkokaupan valikoimasta. Led Storella on varastomyymälä , joka sijaitsee Vantaalla ja verkkokaupassa on tietysti myös valikoima esillä. Led Store tarjoaa valaistusratkaisuja moneen tarpeeseen ja tuotevalikoiman perustana ovatkin juuri erilaiset ledvalaisimet sekä kotiin ja vaikkapa toimistoon. Valaisimien lisäksi Led Storen valikoimasta löytyy mm. erilaisia led-valaisinten osia, polttimoita ja asennustarvikkeita.


Kun näin tämän Rinkeli-valaisimen ihastuin ihan saman tien sen muotokieleen. Tämän valaisimen suunnittelussa myös käyttäjää on mietitty monelta kantilta. Ensinnäkin valaisimen korkeutta voi säätää tarpeen mukaan ja omaan kotiin sopivaksi ja toisekseen tässä valaisimessa on himmennysmahdollisuus. Korkeutta katosta voi säätää jopa 20 senttimetristä aina 150 senttimetriin! Kuvassa valaisimen 150 cm pitkät vaijerit, kaikki omissa pusseissaan ennen asennusta. Rinkeli-valaisin roikkuu vaijereiden varassa ja vaijereiden pituutta säätämällä valaisin saadaan asennettua haluttuun korkeuteen. 


Tässä kuvassa Rinkeli-valaisimen johdot, jotka niputimme tuonne valaisimen kattokuvun sisälle, kun olimme ensin suunnitelleet, mille korkeudelle valaisin asennetaan meidän olohuoneeseen. Halusimme valaisimen aika korkealle, jotta valo siivilöityy isommalle alalle. Mietin, että pöydän yllekin tämä valaisin sopisi hyvin, jolloin vaijerit voisivat olla matalammallakin. Rinkeli-valaisimessa on valmiina sokeripalakiinnitys.


Sitten hiukan Rinkeli-valaisimen asennuksesta... Valaisimen mukana tulee tarvittavat ruuvit ja kiinnitystarvikkeet. Tämä metallinen osa täytyi ensin irrottaa valaisinkupista ja kiinnittää mukana tulleilla ruuveilla kattoon.


Ensin katosta poistettiin siinä ruuveilla kiinni ollut valaisinpistorasian koukkukansi ja tämä metallinen kiinnitysosa sujahti suoraan jo vanhoihin reikiin, eli mitoitus oli kyllä kohdillaan. Tämän jälkeen asennettiin nuo kuvassa näkyvät johdot valaisimessa kiinni olevaan sokeripalaan. Muista!!!! Sähköt pääkytkimestä pois ennen asennusta ja sähköasennuksia mielellään sitten vain ammattilaisen voimin!!!!


Tässä vaiheessa kannattaa vielä tarkistaa valaisimen korkeus. Tässä lähikuvassa Rinkeli-valaisimen kattokuvun sisäosa ja valaisimen vaijerin kiinnityskohta. Vaijereiden avulla säädetään valaisin haluttuun korkeuteen. Säätökohtia on yhteensä kolme, kaksi metallista vaijeria ja yksi "vaijereista" on ledeihin johtava sähköjohto.


Siinä se Rinkeli-valasoin nyt on, melkein jo asennettuna... suojamuovit vaan vielä pois ja lopullinen korkeuden tarkistus. Tässä vaiheessa piti vielä katsoa, onhan valaisin suorassa ja siis kaikki vaijerit samaan pituuteen asennettuina. 


Suojamuovien poistoa...


Kun muutimme tähän nykyiseen kotiimme, muistan, että hankimme muutaman kattovalaisimen niitä sen enempää tutkimatta tai vertailematta ja muistan, että tärkein valintaseikka silloin oli itse valaisimen väri, sen piti olla valkoinen mutta emme tuolloin miettineet käyttöä tai vastaavaa. Varsinkin meidän olohuoneen kattovalo on ollutkin siksi aivan riittämätön ja valon väri ei ole ollut lainkaan sisustukseen ja käyttöön sopivaa. Valon väri oli tällainen keltainen ja polttimon valo siivilöityi valaisimen osien välistä häikäisten välillä silmiä ikävästi.


Nykyinen Led Storen verkkokaupasta löytämäni Rinkeli-valaisin sopii meidän kotiin mielestäni kuin nakutettu. Tämä on kaunis ja juu, tykkään minimalistisesta muotokielestä ja tässä valaisimessa sitä onkin rutkasti. Mutta tuo design miellyttää muutoinkin, valo nimittäin valaisee ison alan, onhan tämän rinkulan halkaisija 60 senttimetriä.

                           
Tässä meidän olohuoneen ennen ja jälkeen -kuvat, näistä näkee hyvin tuon ilmeen muutoksen. Ihan ilman valoakin muutos on kiva ja odotas, kun näet Rinkeli-valaisimen valojen kanssa, siis seuraavassa valaisinpostauksessa täällä blogissa sitten! Silloin tämä Led-valaisin ominaisuuksineen pääsee loistoonsa, valon kirkkauden säätövaihtoehtoja on nimittäin useampi! Ihanaa loppukesää sinulle ja voi hyvin, kuten Topikin tuossa alakuvassa, palaillaan taas pian! 


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!