28.6.2022

Katin kirjanurkka - 321 kohdetta kotimaan matkailuun

Antti Helin ja Ville Palonen: Kerran elämässä Suomi - 321 kohdetta kotimaassa, Readme.fi 2022, 400 s.

Kirja saatu: Readme.fi* Nyt on omasta mielestäni parhaillaan menossa se paras aika matkailla ja varsinkin kotimaassa. Kesällä on kiva liikkua luonnossa ja reissata vaikka vähän kauemmaskin kotikulmilta. Suomi on kaunis maa ja varsinkin luonto täällä on aivan uskomattoman upea, vaikka sitä ei aina tulekaan ajatelleeksi. Nyt esittelyyn pääsee keväällä ilmestynyt opas, joka vinkkaa kotimaan upeimmat elämykset.


Tässä Kerran elämässä Suomi - 321 kohdetta kotimaassa-kirjan sisältöä ja mukavasti kohteet ja muut on eritelty maantieteellisesti alueittain. Kirjan ovat tehneet Antti Helin sekä Ville Palonen, ja he ovat matkailutoimittajia. Sivuilta löytyy kotimaan upeita kohteita ja löytyy myös niitä ainutlaatuisia paikkoja, joita ei reissatessa kannata jättää väliin. Tällainen opas on tosi kätevä pitää reissussa mukana. Kirjassa oli itsellenikin paikkoja, joista en ole tiennytkään aiemmin ja joihin ihastuin. Yksi tällainen kohde on Aulangon näkötorni. Aivan upea maisema... 

Kirja on täynnä hienoja kuvia, jotka saavat myös makunystyrät liikkeelle, kuten tämä kuva tekee tai sitten matkajalkaa alkaa kutittelemaan... Kuvassa muikkukukko. Kuvat kirjaan on ottanut Ville Palonen.

Hui, nämä kivet ovat jääneet jäätikön kuljettamina hurjan näköisesti päällekkäin... kyseessä on upea luonnonmuistomerkki, Kummakivi, joka sijaitsee Puumalan ja Ruokolahden välissä. En ole tuolla vielä käynyt ja tämä on yksi kirjan kohteista, jonka haluan tänä kesänä käydä kurkkaamassa.


Tykkään tästä kirjan taitosta ja tekstistä... ja kohteiden esittelyjen selkeydestä. Kerran elämässä Suomi - 321 kohdetta kotimaassa on pehmeäkantinen ja sivuja on huimat 400.

Ei muuta kuin reissaamaan kotimaassa ja tämä kirja kainaloon! Ihanaa kesää sinulle ja palaillaan taas pian!


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!