29.1.2024

Pulmapelejä ja ratkottavaa

 
Yhteistyössä Kontikas.fi ♥ Täällä ollaan oltu jälleen mielenkiintoisten aivopähkinöiden parissa, kun olen koittanut ratkoa kuvassa näkyviä logiikka- ja pulmapelejä. Kuvassa sininen Mondrian Blocks sekä metallipulmat Cast Coaster sekä Cast Key 2. Nämä aivotyötä ja hiukan sorminäppäryyttäkin vaativat pelit löytyvät kotimaisen verkkokauppa Konstikas.fi:n valikoimasta.
 
 
Mondrian Blocks -logiikkapeli sisältää 88 erilaista tehtäväkorttia, 11 palaa sekä kompaktin pelialustan. Tehtäväkorteista löytyy numerojärjestyksessä neljä eri vaikeustasoa. Violetti on vaikein ja pinkki on helpoin. Pelistä tulee myös hiukan mieleen Tetris, siinähän myös tulee saada palikat laitettua mahdollisimman hyvin kohdalleen.

 
Aluksi mustat palat asetetaan pelialustalle tehtäväkortin kuvan osoittamalla tavalla ja sitten on tarkoituksena täyttää koko alusta lopuilla paloilla. Tämä vaatiikin sitten sitä pohdintaa, kun peli myös vaikeutuu pikku hiljaa. Välillä tuntuu, että palaset eivät millään meinaa loksahtaa paikoilleen mutta aikansa kun kokeilee, niin kyllä ne paikkansa löytävät. Tykkään tästä pelistä ja onhan tämä mukavaa ajanvietettä, kun voi haastaa itseään.

 
Mondrian Blocks logiikkapeliä voi pelata yksin tai myös useamman hengen porukalla. Kiva, kun on vaihtoehtoja. Mondrian Blocksia suositellaan yli 8-vuotiaasta ylöspäin ja aina aikuisille. Osat ovat kestävää ja jämäkkää muovimateriaalia, joten peli kestää varmasti hyvin käytössä.

 
Tämä kokonaan metallista valmistettu pulma on nimeltään Cast Coaster. Pakkauksessa näkyy, mikä oli lähtötilanne ja tuollaiseksi se tulisi nyt koota uudelleen. Tämä pulma on haastava ja en ole vielä saanut koottua takaisin alkuasentoonsa. Tämän pulman vaikeustaso on 4/6.

 
Nämä kauniit metalliset avaimet ovat kiinni toisissaan mutta ne tulisi nyt irrottaa... mutta miten, siinäpä pulma.  Cast Key 2-pulman avaimet liukuvat kuulemma labyrintin lailla irti toisistaan. Tällaiset pulmat ja aivopähkinät ovat kyllä jänniä ja kiva myös haastaa itseään näiden avulla. Mukavia talvipäiviä sinulle ja palaillaan taas pian!

 
t:Kati

2 kommenttia:

  1. Minusta mukavia nämä pulma tehtävät . Minäkin olen muutamia ratkonnut .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö vain ja aikakin menee näiden kanssa ihan siivillä. :-)

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!