11.3.2016

Katin kirjanurkka - Villiruokaa & ARVONTA

Olen jo pitkään ollut kiinnostunut ruoasta, jolla olisi mahdollisimman vähäinen hiilijalanjälki, joka olisi edullista ja jota voisi ehkä itsekin kerätä. Villiruoka täyttää nuo kaikki edellämainitut kriteerit; ruokaa suoraan Suomen luonnosta. Metsämme ovat täynnä villiruokaa. Omasta maastamme löytyy satoja eri lajikkeita erilaisia yrttejä, marjoja, sieniä unohtamatta riistaa ja kalaa. Ja entäpäs villiruoan terveysvaikutukset...tiesitkö esimerkiksi, että nokkosessa on viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa?!
 
 Sami Tallberg: Villiä & Valloittavaa, Kustantaja: Kirjakaari Oy 2013, 128 s.
  
Suomalaisen villiruoan lähettiläänä toimii kokki ja keittiömestari Sami Tallberg. Tallbergin kirja: Villiä & Valloittavaa - Suomalaisen nykykeittiön helmiä, avaa villiruoan käsitettä sekä antaa vinkkejä ja ohjeita, kuinka villiruokaa voi käyttää raaka-aineena ruoanlaitossa. Kirjassa on yhteensä 38 erilaista ruokaohjetta. Maistuisiko friteeratut nokkosenlehdet tai koivunmahlassa haudutetut haukifileet? Entäpäs tuossa kuvassa näkyvä herkku; väinönputkivanukas tyrnillä ja hunajalla höystettynä...hmmm....


 "Ruokakulttuurimme ydin edustaa jotakin sellaista, joka on muualla kadotettu ja jonka perään nyt haikaillaan. Meillä on jotakin, mikä menee vielä pidemmälle kuin luomu. Meillä on villiruokaa, joka edustaa viljelyyn sidottua, sivistyskulttuuria edeltävää aikaa tuhansien vuosien takaa. Se ei ole vain luonnollisuutta, vaan luontoa. Villiä luontoa."


Kirjassa on upeita isoja värikuvia, jotka hivelevät silmää ja saavat veden kielelle. Mielestäni kirja sopisi myös viemisiksi tuliaisena ulkomaille. Kirjaa voi muuten tilata myös venäjänkielisenä sekä sitä löytyy myös englanninkielisenä: Wild, Weird & Wonderful – Finnish cuisine today!


Ai että, mikä herkkuannos: ahventa, herneitä ja kantarelleja... Kirjan ruokaohjeet ovat mielestäni selkeitä ja ytimekkäitä. Puhdasta ja konstailematonta, oikeaa ruokaa.


 ARVONTA!

Osallistu upean Villiä & Valloittavaa -kirjan arvontaan. Kerro kommentissasi, mikä villiruoka sinulle maistuu parhaiten. Tykkää myös Kirjakaaren facebook-sivuista sekä seuraa blogiani joko Bloggerin tai Bloglovinin kautta. Arvonta päättyy ensi sunnuntaina 20.3. klo 18. 
Arvonta on päättynyt! Onnea Klaara, otan sinuun yhteyttä!

Onnea arvontaan!

Kiitos ihanasta yhteistyöstä
www.kirjakaari.fi


-Kati-

10 kommenttia:

  1. Kaikki sieniruuat ovat maistuvia ja olen innokas sienestäjä.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Marjoja ja sieniä söisin joka päivä, nam nam! Nokkonen on myös superhyvä, siitä käytetään lehdet ja siemenet, ensi keväänä kokeilen kaivella myös juuret hyötykäyttöön.
    talviuninalle(at)gmail.com
    Ainiin, bloggerin kautta seurailen :)

    VastaaPoista
  3. Marjat villitsevät joka aamu puuron kera! Maistuu toki myös horsma, poimulehti ja moni muu salaatti.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Marjat tietysti maistuvat muodossa jos toisessa :)
    Ja paistetut ahvenet on isoo herkkuva samoin kanttarellit.

    Blogisi lukija olen ollut jo kauan :)

    VastaaPoista
  5. Marjat ovat suurta herkkua :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Marjoja ja sieniä keräämme syksyisin paljon. Pakastamme ja kuivaamme niitä. Samoin nokkosta pakastamme ja käytämme sitä keittoon ja sämpylätaikinaan. Katajanmarjoja keräämme myös riistaruokien maustamiseen.
    Ihana arvonta! Tähän kirjaan en olekaan vielä tutustunut.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Marjat ovat parasta herkkua! Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Marjat ja sienet toki, mutta myös nokkonen! Erityisesti nokkoslettujen muodossa :)
    piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Sienet ovat mieliruokaa luonnosta. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Nokkoskeitto, erilaiset marjat ja mieheni nappaamat kalat maistuvat meillä. Joskus haluaisin myös kokeilla voikukan lehdistä tehtyä salaattia.

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!