3.1.2018

Katin kirjanurkka - Tuulispään leivontakirja

Satu Sainio: Tuulispään leivontakirja, Oy Finn Lectura Ab 2015, 312 s.

Ai että, eikö näytäkin niin superherkullisilta nuo kirjan kannen kuvassa olevat leivonnaiset! Kyseessä on Tuulispään leivontakirja ja leivonnaiset ovat tyrnipikkukakkusia, nam!


Tuulispään leivontakirja on ihana ja keveä tuulahdus keittokirjojen maailmaan. Kirjan resepteissä nimittäin käytetään vain ja ainoastaan kasviperäisiä aineksia eli kirja on siis täynnä vegaanisia herkkuja!


Ohjeet sopivat siten oikein mainiosti kananmuna- ja lehmänmaitoallergisille sekä laktoosi-intolerantikoillekin. Ja monipuolisuutta lisää myös se, että suurin osa kirjan resepteistä on mahdollista valmistaa myös ilman gluteenia.


Vasemmalla peruslätyt ja oikealla pähkinä-suklaalätyt. Kirjan ohjeilla lätyt valmistetaan kaura- tai soijamaitoon.


Eläinsuojelukeskus Tuulispää on eläinten vanhain- ja turvakoti, jossa asustaa kymmeniä entisiä tuotanto- ja seuraeläimiä. Tuulispää tekee lisäksi tiedotustyötä eläinten oikeuksien ja kasvissyönnin edistämiseksi. Osa tämän kirjan tuotoista lahjoitetaan Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle eläinten hyväksi tehtävää työtä varten. ♥Eläinsuojelukeskus Tuulispään asukas, komea kana nimeltään Agda ja ylempänä kuvassa nimikkoherkku, Agdan amerikkalaiset minipannarit. Kanat ovat mielestäni todella herttaisia, meilläkin niitä vipeltää tällä hetkellä kaksi ja yksi kukkokin meillä on pitämässä neitoset kurissa.


Kirja on täynnä todella ihania ohjeita ja värikuvia mitä herkullisimmista leivonnaisista. Itse tykkään reseptien yksinkertaisuudesta, ainekset näihin herkkuihin löytyy varmasti ihan joka kaupasta. Ohjeita kannattaa kokeilla myös vaikket olisikaan itse vegaani! Yhteistyössä:
Finn Lectura


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti