18.6.2024

Taimitestaaja - Kasvua ja kukintaa - Viherrinki ♥

Yhteistyössä: Viherrinki ♥ Kesä tuntuu olevan tällä hetkellä kukkeimmillaan ja onhan se jo juhannusviikkokin. Kelit ovat olleet aurinkoisia ja lämpimiä ja se on selvästi vaikuttanut kasvien kasvuun positiivisesti. Tässä tunnelmia meidän puutarhasta ja esittelyssä jälleen myös Viherringin Taimitestaajana saamieni kasvien kasvua. Kuvassa niin upeasti kukkivan Alppiruusu ’Double Kiss’in väriloistoa.


Topi-kissan kesäisiä tunnelmia. ♥
 
 
Viherringin Taimitestaajia valittiin jälleen keväällä ympäri Suomen ja on iso ilo saada olla mukana myös tällä kasvukaudella. Taimitestaajana pääsen esittelemään kasvien kasvua ja vointia täällä blogissa sekä Instagramin puolella tililläni @lasitupa. Kävin noutamassa esittelyyn tulleet kasvit Viherkeskus Focuksesta, joka sijaitsee Kuopion kupeessa. Kuvassa yksi kasveista, upeaan kukintoon päässyt loistokärhö ’Hot Love’, jonka kukat ovat todella näyttäviä ja suurikokoisia.
 

Istutin loistokärhön aurinkoiselle kasvupaikalle suoraan maahan ja se pääsee kiipeämään ylöspäin tukea pitkin. Sen voi istuttaa myös ruukkuun, jolloin sen talvettaminen on helppoa, kun ruukun voi viedä syksyllä vaikka kellariin. Maa on tuossa kohdassa hiekansekaista muhevaa multamaata, mikä on kärhölle hyvä kasvualusta. Kärhö on kasvanut muutaman viikon aikana todella hyvin ja on jo melkoisen korkealle kiivennyt.  Kärhössä on kukkia sekä paljon nuppuja. ’Hot Love’ loistokärhön kasvuvyöhyke on I-II. ♥
 
 
Kuvassa karviainen ja lajike ’Captivator’. Tässä karviaislajikkeessa piikkejä ei ole yhtä paljon, kuin normaalisti ja hyvä niin, kun aika monesti muiden marjoja kerätessä on tullut pistettyä vahingossa sormenpäihin ja kädet naarmuille. Karviainen on yksi mielimarjani ja ihana kokeilla, kuinka tämä lajike viihtyy meidän puutarhassa... toivottavasti hyvin ja pitkän aikaa. Captivatorin kasvuvyöhyke on I-IV (V).

 
Istutin karviaisen puutarhan aurinkoiselle paikalle, muhevaan ja lannoitettuun multaan.  Istuttamisen jälkeen täytyy muistaa kastella usein ja runsaasti. Näin pidetään huolta, että kasvi pääsee juurtumaan hyvin ja kasvu lähtee käyntiin mallikkaasti.

 
Pena-kissa tutkii voikukkaa ja nauttii kesän auringonpaisteesta puutarhassa.

 
Pilariomenapuut ovat jotenkin niin sympaattisen oloisia. Pilaripuut kasvavat ylöspäin ja ne ovat kapeita, joten niitä voi istuttaa vaikka aidanteeksi. Pilaripuu kasvaa hyvin myös ruukussa ja sopii vaikka terassille tai aurinkoiselle parvekkeelle.  Tämä pilariomenapuun lajike ’President’ on tehnyt jo pieniä omenan alkuja, vaikka kasvaa meidän puutarhassa vasta ensimmäistä vuottaan, mutta pilariomenapuut tuottavatkin satoa aika aikaisin, jopa kaksivuotiaana. ♥ 


Pilariomenapuu 'President' on myöhäinen kesäomena ja kasvuvyöhyke tällä lajilla on I-III.
 
 
Humala on upea, kestävä, voimakaskasvuinen ja ruohovartinen köynnös. Sen kuihtuneet versot leikataan maata myöten pois kevään alussa. Kasvi on kaunis koristeena ja se on myös hyötykasvi. Humalan kukintoja eli käpyjä käytetään nimittäin vielä nykyisinkin mm. oluen valmistuksessa antamaan juomaan makua ja kirkkautta.

 
 
Käpyhumala vielä ruukussaan, odottamassa istuttamista maahan. Istutin tämän taimen meidän pihapiirissä olevan vanhan kivinavetan seinän viereen. Paikka on puolivarjoinen ja maa on muhevaa multaa. Kiinnitin lisäksi rakennuksen katonrajaan muutaman rautalangan, jota pitkin humala pääsee kiipeämään helposti ylös. Humala kasvaa hyvin kasvuvyöhykkeillä I-VI. Tällaisia Taimitestaajan tunnelmia tällä kertaa. Oikein ihanaa juhannuksen aikaa sinulle ja palaillaan taas pian! ♥ 
 

t:Kati

2 kommenttia:

  1. Kivinavetan jalka on kivan näköinen kasvupaikka. Onnea kasvatuksiin.
    Topi on ihan Hot Love ja Pena ansaitsee Double kissin :)
    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja kyllä nuo kissat ovat niin mukavaa seuraa myös puutarhassa puuhaillessa. :-)

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!