28.6.2017

Keittiöunelmia ♥ Eiring & ARVONTA


Nautin ruoanlaitosta ja varsinkin siitä, kun jonkin raaka-aineen käsittely luo toivottuja tuloksia. Haastavinta itselleni on ollut huomata, että ruoanlaitossa ajankäyttö on todella tärkeää ja kiire ei sovi keittiöön.  Tuntuu, että mitä syvemmin ruoan valmistamiseen panostaa, yleensä sen maukkaampaa ja parempaa siitä sitten tulee. Pitkään kypsytetty karjalanpaisti tai riisipuuro uunissa... näiden makuhan vaan paranee ja syvenee mitä kauemmin ovat "tulella". 


No, kokemusta ruoanlaitossa on molemmista ääripäistä, on onnistumisia ja on tullut tehtyä myös ei-niin-maukkaita-annoksia, mutta aina pitää yrittää, vai mitä! Ajankäytön suunnittelun lisäksi tykkään "hifistellä" keittiössä erilaisilla työvälineillä ja nautin suuresti, kun välineistö oikeasti toimii. Silloin yleensä kaikki työvaiheet saa tehtyä jouhevasti ja tuntuu että lopputuloskin onnistuu myös paremmin.


Nyt esittelyyn pääsee keittiöni uusimmat tulokkaat. Saanko esitellä; Marluxin valkoinen suolamylly "Rumba" sekä musta pippurimylly "Rumba". Nämä keittiön kaunistukset löysin Eiring -verkkokaupan valikoimasta. Myllyjen väriksi valitsin meidän keittiöömme sopivat mustan ja valkoisen ja minua puhutteli enemmän tuo kiiltävä pinta vaikka mattapintaisiakin Marluxin myllyjä mietin myös. Värivaihtoehtoina pippurimyllyissä on mustan lisäksi myös syvä sininen, puupinnalla eli maalaamaton vaalea pyökin sekä mahongin tummempi sävy. Suolamyllyissä valkoisen lisäksi on puupinnalla olevat vaihtoehdot.Marlux on vanha ranskalainen perheyritys joka on tunnettu laadukkaista myllyistään. Marluxin myllyt on suunniteltu kovaan käyttöön. Pippurimyllyjen mekanismi on valmistettu hiiliteräksestä ja suolamyllyjen mekanismi on ruostumatonta terästä. Myllyjen mekanismi sekä sorvattu puurunko ovat ehtaa keskieurooppalaista alkuperää ja tulevat Ranskasta ja Saksan maalta.


Kuvassa myllyt vieretysten, ja tästä kuvasta näkyy tuo kaunis pinta, joka on korkeakiiltoinen. Meidän keittiöömme valikoituneet myllyt ovat korkeudeltaan 20 cm. Kokoja onkin valittavissa useampia erilaisia, korkein Marluxin mylly Eiringin verkkokaupan valikoimissa on 45 cm ja matalin 10 cm eli moneen makuun ja käyttöön soveltuvia.


Marluxin myllyjen koneistot ovat laadukasta terästä ja tuo laatu on asia, jota kyllä arvostan näissä sekä muotoilullisesti että toiminnallisesti. 


Mylly aukeaa ruuvaamalla päällimmäinen teräsruuvi irti ja vetämällä tuo ylin ja pullein osa varovasti irti. Tuostahan mylly sitten myös täytetään. Valkoiseen myllyyn suolaa (ei merisuolaa) ja mustaan joko valko- tai mustapippuria tai vaikka pippurisekoitusta. Marluxin suolamylly on muuten ainoaa laatuaan, se kun osaa jauhaa suolaa tasaisesti.
Siinä ne ovat... I like it!


Metallisissa nupeissa on joko P- tai S-kirjain kertomassa kummasta myllystä on kyse... no tuo värikin sen kyllä kertoo, mutta jos hankkii kotiin vaikka saman väriset myllyt niin tuo on hyvä ottaa huomioon. Onhan noilla nupeilla ihan tärkeä funktiokin. Nimittäin niiden avulla jauhatuksen karkeutta voi säätää erittäin helposti. Mitä tiukemmalla ruuvi on kiinni, sen hienompaa rouheesta tulee.
Mustapippurirouhe pääsi maustamaan pitkään haudutettua lihaista kastiketta...♥ ARVONTA ♥

Arvonta on päättynyt!

Oikein paljon onnea voittajalle.

Osallistu Eiringin ihanaan arvontaan!

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen. Kerro, mikä tuote
eiring.fi:n verkkokaupasta on mieluisin, mitä haluaisit kokeilla. 
Muista samalla perustella valintasi.

Arvon voittajan keskiviikkona 5.7. klo 18.
Oikein paljon onnea arvontaan!Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

43 kommenttia:

 1. Noi myllyt��!!mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 2. Jos ihan mitä vain voisin toivoa, niin Affinityn uunivuokaa. Teen paljon uuniruokia ja mielellään ison satsin kerralla. Juuri nyt ei ole mitään isompaa kivaa vuokaa, missä kokata vaikka illanistujaisporukalle.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Hienot nuo myllyt, sopii hyvin teidän keittiöön kiiltäväpintaisena!
  Eiringiltä olisi mahtavaa kokeilla viiden litran valurautapataa, se on haaveissa ollutkin pitkään. Toinen mielenkiintoinen testattava olisi tagine!
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. FKOfficium-palettilasta. Niin usein kakkuja tehdessä olen ajatellut että tuo helpottaisi paljon kerman levittämistä. hanskun87@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Paris suolamylly 22cm mustana. Sen takia, koska meillä ei ole toimivaa suolamyllyä vielä. Pippurimylly löytyy ja se on kovassa käytössä. Siispä olisi kiva saada sille kaveri! :) emilia.holmi@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Deglon veitsenteroitin, mikään ei ole kokatessa niin turhauttavaa kuin tylsät veitset! kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Sininen valurautapata. Sille olisi tarvetta ja väri olisi erikoinen. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Valkuaiserottelija olisi näppärä tällaiselle rähmäkäpälälle!:D
  Janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Meillä on ajankohtaista hankkia uusi paistinpannu, ja sen takia tahtoisin kokeilla Affinity non-stick paistinpannua. Se vaikuttaa kestävältä ja paisto-ominaisuuksiltaan hyvältä tuotteelta. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Affinity mini-kattila olisi kätevä, niin ei tarvitsisi liata isoa kattilaa pienen pastamäärän keittämistä varten! Lisäksi siinä miellyttää tyylikäs ulkonäkö. paivisalonen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 11. Tämä pata olis mahtava https://www.eiring.fi/choc-extreme-stockpot.html
  pia_turunen@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Valintani on tämä: https://www.eiring.fi/choc-extreme-sauteuse.html, koska meillä paistinpannut ja-kasarit ovat kovassa käytössä ja usein uusimisen tarpeessa.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Triangle juustoleikkuri olisi kiva!
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 14. Affinityn uunivuoka, kunnollinen vuoka puuttuu. juulia.niva@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Laadukkaan kokkiveitsen ottaisin. Itse en niinkään piittaa kaikista keittiön erikoislaitteista - vievät vaan tilaa kaapeissa eivätkä kuitenkaan tule käyttöön. Keittiömme veitset kuitenkin ovat niin tylsiä ja heppoisia että sellainen kunnollinen kyllä lisäisi ruuanlaiton mukavuutta, pilkkomista kun tulee tehtyä päivittäin!

  katarimaria@iki.fi

  VastaaPoista
 16. Juurikin nämä myllyt, koska meillä ei tämmöisiä vielä ole ja olisi ihana kun suola ja pippuri voisivat olla kauniisti esillä keittiössä :)

  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Itseänikin kiinnostaa juurikin nuo myllyt. Erittäin kauniita ja sopisivat juuri hyvin keittiööni!

  janika.siren@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Jokun uunivuoka olisi tarpeen. Tuo jauheen säätöjuttu on kätevä myllyssä!
  Maire
  Hullutellen(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 19. Nämä myllyt! :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kakkuveitsi. Se puuttuu aina, kun sitä tarvitsee. Ja jälki on senmukaista...
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 21. Jos valita saisi nii valintani olisi prima matera wokpannu induktioliedelle. Meillä oli tavallinen wokpannu, mutta lahjoitin sen tarvitsevalle, sillä meille tuli uusi induktioliesi. Siitä lähtien on kunnon wokpannu ollut suunnitelmissa, mutta niin monesti rahaa on tarvinnut johonkin tärkeämpään.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mineral B Triblinis -blinipannua olisi kiva kokeilla, koska meillä on vain tavallisia paistinpannuja ja kauniiden pikkulettujen teko ei onnistu niillä millään.

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Paljonhan tuolla olisi kaikenlaista kivaa. Isompi kattila olisi tarpeen tai tuollainen valkoinen leikkuulauta, jonka saisi laittaa pesukoneeseen. Puiset leikkuulaudat ovat vähän hankalia ja nykyisistä on alkanut irrota pientä puupölyä. Pitäisi vaihtaa siis.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 24. Punainen valurauta pata on suosikkini. Jotenkin niin vanhanaikaisen näköinen. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Choc Extrême -keittopata olisi ainakin mieluinen, mutta käyttöä löytyisi kyllä noin tyylikkäille maustemyllyillekin. Moisia olen usein toivonutkin, mutta ovat tosiaan aika kalliita nuo isommat ja hienommat. :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 26. Nuo myllyt olisivat mieluisin tuote eiringiltä. Juuri eilen puhusin perheeni kanssa siitä kun muovinen grillimaustemylly ei toimi ja tarvisi olla kunnon pippurimylly mikä jauhaisi mausteen jos toisenkin. Nämä lisäksi näyttävät todella kauniilta keittiössä.

  sinituuliaojala@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Frozzypack kylmärasiaa olisi kiva kokeilla, olisi varmaan kätevä eväiden säilytyksessä näin kesällä :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Teräsparila grilliin, voin suositella koska minulla on se ja tulee hyvät pihvit ja helppo hoitoinen. Osallistun arvontaan, hyvää kesää!

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 29. viikunahilloa juustojen kaveriksi :-)
  ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Juuri nuo myllyt olisi ihana saada kaveriksi kokkailuun!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Prima Matera paistokasari kahdella kahvalla ja kannella, olen kuullut siitä niin paljon kehuja! En ole itse kuparisia tuotteita käyttänyt, joten olisi kiva kokeilla miten helppoa puhdistus on ja miten paino vaikuttaa kokkailussa. Toinen olisi esittelemäsi suola- ja pippurimyllyt! Omien myllyjen jauhantakoneisto kuluu melko nopeasti eikä mausteiden jauhaminen enää oikein toimi tehokkaasti. Olisivatkohan nämä paremmat? :) kissankarva85(at)gmail.com

  VastaaPoista
 32. https://www.eiring.fi/marlux-rumba-salt-white.html

  Eli valkoinen suolamylly :) olen lisännyt kaupasta ostettuun muovimyllyyn suolaa mutta ei tunnu toimivan eli kunnon suolamylly tulisi tarpeeseen.

  tilda.vanilla@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Myllyjä olisi kiva kokeilla! En ole ikinä käyttänyt :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Emaloitu valurautapata olisi upea, ja onhan siellä vaikka mitä muita hienouksia.

  VastaaPoista
 35. Myllyt sopisi loistavasti meidän keittiön sisustukseen :)
  Jessu881@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Aito italialainen mutteripannu ois kiva, koska sillä sais varmaan hyvää kahvia

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 37. Punainen valurautapata :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Valurautapadasta olen kauan haaveillut, mutta raaskinut vielä ostaa. Sille olisi käyttöä paljon meidän perheessä, jossa rakastetaan pata- ja muita haudutusruokia. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Punainen valurautapata on suosikkini. Tarvetta olisi kyllä pippurimyllyillekin. Ihana arvonta!
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 40. Spiromat vihannesleikkuri pitäisi hommata. Lapsille saisi kasviksia tarjolle hauskassa muodossa ja itselle myös.
  fisunen@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Kyllä ne taitavat nuo myllyt olla :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Nuo myllyt ovat kauniit ja sellaisia en vielä omistakkaan :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 43. Myllyt tulisivat tarpeeseen :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista