11.6.2017

Kesän pihakuvia & kompostoriunelmia


En näköjään koskaan kyllästy ihmettelemään luonnon moninaisuutta ja varsinkin sitä, kuinka nopeasti luonto herää jälleen keväällä ja alkukesällä eloon. Nytkin oltiin yksi yö pois kotiympyröistä ja heti takaisin tullessa oli muutosta havaittavissa. Vauhti on tällä hetkellä kova. Hyvä niin, taitaa olla vähän kiinniottamista, kun tuo kevät oli niin kamalan kylmä. Punaherukka muodostaa nuo kukinnot melkein heti ensimmäisenä, no pienet lehdet taitavat aueta ekana kuitenkin.


Meillä on pihamaalla paljon hedelmäpuita, varsinkin omenapuita ja on kaksi kirsikkapuutakin. Tämä vielä aika nuori puu on aurinkoisella, todella hyvällä kasvupaikalla ja tekee marjoja ihan kiitettävästi. Nyt ensimmäiset kukat ovat näköjään jo auenneet ja tuo kirsikan kukkien tuoksu - aivan käsittämättömän ihana ja huumaava.


Tadaa... meidän kolme "pientä" perheenjäsentä. Kukko ja kaksi kanaa, sulassa sovussa uudessa siirrettävässä aitauksessa. Toissa kesänä meidän siivekkäät saivat olla pihalla vapaana, mutta se ei oikein sitten ollut hyvä idea. Kukko nimittäin ajoi kissojamme takaa pitkin pihaa (vähän kyllä hassu näky) ja tykkäsivät meidän terassista niin paljon, että siihen olisi pitänyt keksiä jokin kanankakalta suojaava systeemi. Nyt pysyvät samalla tuolla aitauksessa paremmin turvassa petoeläimiltäkin, kuten supikoirilta.

♥ 
Ja samat siivekkäät tipusina:... niin söpö, eikö! ♥


Ja nyt on sitten yksi pitkäaikainen unelma toteutunut. Meidän pihamaalta löytyy sitten vihdoinkin se kauan kaipaamani lämpökompostori. Ja vieläpä mielestäni tosi kauniin näköinen muotoilultaan ja koristekuvioinniltaan. Iisalmesta, tuosta melko läheltä tuli tämä ihanuus meille, omaan uuteen kotiin. Biokompostoriin kun voi laittaa ympäri vuoden kotitalous- sekä puutarhajätettä ja en kyllä meinaa malttaa odottaa, kun saan ensimmäiset omat kompostimullat uusiokäyttöön omalle kasvimaalle ja kukkapenkkiin. Tämän Greeny -kompostorini sävy on vaalea vihreänharmaa, sävy nimeltään "kataja". Muita värivaihtoehtoja ovat mm. tummanruskea sekä kirkkaan vihreä. 


Ihanaa kesää... tästähän se vasta alkaa, vähän myöhässä normi aikatauluista - mutta kuitenkin.


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti