6.6.2017

Nam, mitä pizzaa... ♥


Itse tehdyn pizzan oikeanlaisen koostumuksen metsästys... siinäpä pulmaa kerrakseen! Olen tullut siihen tulokseen, että pizzan paistaminen ja varsinkin pohjan oikeanlaiseksi saaminen on välillä haastavaa. Meillä itse tehtyä pizzaa syödään aika usein ja aina siitä vaan tulee erilainen, joskus onnistuu, toiste ei menekään niin mallikkaasti... no oppia ikä kaikki. :-)


Tykkään pizzassa kuitenkin paljon siitä, että siihen kun voi laittaa täytteeksi melkeinpä mitä vaan. Sipulia, paprikaa sekä oliivit ja herkkusienet ovat yleensä top vitosessa, kun täytteitä mietitään. Kasviksissa on paljon makua ja niitä käytämmekin siksi runsaasti... kait sitä proteiiniakin täytyy sitten joskus laittaa, varsinkin, jos miesväki on lähistöllä. Yleensä kinkkua, prosciuttoa, kun oikein hifistellään tai vaikka meetwurstia ohuina suikaleina. Ja tietysti juustoa päälle.


Tomaattikastiketta kaulitun pizzapohjan päälle... 


Olen jo pitkään miettinyt pizzakiven hankintaa ja pääsinkin testaamaan kyseistä kiveä omassa uunissa by Hukka Design. Suunnilleen kahden kilon painoinen, litteä ja sileä kivi toimii aivan kiviarinan tapaan. Kiveä voi käyttää kotiuunissa ja ylläri... vink, vink... näin kesää ajatellen: tämä kivi käy muuten myös kannellisiin kaasu- ja sähkögrilleihin!


Pizza kohta valmiina uuniin... enää ne proteiinit pintaan ja juustoraaste. Tulipas sotkettua nuo reunatkin tomaattikastikkeeseen, ne kannattaa jättää kyllä jatkossa ilman kastiketta. 


Pyöreä n. 28 cm halkaisijaltaan oleva pizzakivi laitetaan kylmään uuniin lämpiämään ja sitten pizza kuuman kiven päälle paistumaan. Kiven päällä voi muuten paistaa myös vaikka leipää. Kivi toimii ja saa aikaan sen, että pizzan pohjasta tulee erityisen rapea, se onkin pizzan teossa aika usein haastava kohta, kun täytteet saattavat vetistää pohjaa! Pizzakiven voi muuten myös pakastaa ja siten se kylmänä toimii kesän juhlissa vaikka tarjoilualustana kakulle yms. Ihana ja monikäyttöinen tuote! ♥


Ihanassa yhteistyössä:
Hukka Design Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti