5.6.2017

Katin kirjanurkka - Arjen luxusta ruokapöytään

Risto Mikkola & Henry Lepist & Roni Lehti (kuvat): Arjen luxus, Readme.fi 2016, 350 s.

Tykkään selailla ruokaohjekirjoja, niistä kun saa aina erilaisia ideoita omaan kokkailuun ja tuleepa tutustuttua melkeimpä vahingossa ihan uusiin aineksiinkin. Itse olen tutustunut ensi kertaa ruokaohjekirjojen kautta ainakin kuskusiin ja muistaakseni cayennepippurikin tuli ostettua ihan mielenkiinnosta ja varta vasten jotakin tiettyä ohjetta seuraillessa. 
Arjen luxus, koko vuoden keittokirja on upea, paksu ja kovakantinen teos kaikille ruoasta ja ruoanlaitosta kiinnostuneille ja ihan vähän meille hifistelijöillekin, jotka tykkäävät tuunata sitä normaalia kotiruokaa. Tutuista raaka-aineista nimittäin syntyy mitä eksoottisimpia elämyksiä kun rohkenee vain kokeilla.Kirjan kuvitus on aivan ykkösluokkaa, värikylläisyys ja visuaalisuus vie nimittäin mukanaan. Kirjan taitto on myös selkeää ja täytyy kyllä sanoa, että tämä Arjen luxus on yksinkertaisesti kaunis kirja. Kuvassa kukkakaaliblini, herkullisen näköinen annos, eikö! Kukkakaaliviipaleisiin rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria pintaan, uuniin paahtumaan ja siianmätiä makua antamaan... nam!Pitkään kypsytetty karjalanpaisti on upea perinneruoka, tässä kuvassa siitä aivan erilainen versio, Karjalanpaisti new way: prässättyä härkää sekä porsaankylkeä tarjottuna liemen sekä porkkanoiden kera. 


Lapsuuden kesälomat menivät suunnilleen niin, että olin aina joko uimassa tai sitten onkimassa. Särkien lisäksi onkeen tarttui usein myös ahvenia, joiden fileet sitten paistettiin pannulla. Tykkään. kuvassa Arjen luxus -kirjan juuresrisottoa ja paistettua ahventa. Upea annos ja vieläkin upeampi kirja!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti