27.6.2017

Katin kirjanurkka - Alexin keittiössä

Alex Nurmi: Alexin keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2017, 176 s.

Olenkin useaan otteeseen maininnut, että mielilukemistani pohjoismaisten dekkareiden lisäksi ovat erilaiset ruokaohjekirjat. Ruokaohjekirjojen ihaninta antia kun ovat mielestäni erilaiset kattaus- ja tarjoiluideat sekä aina niin herkulliset ja uudet reseptit ja myös ne makuyhdistelmät, joita ei ehkä itse olisi osannut keksiäkään. Nyt esittelyyn pääsee opus taynnä reseptejä ja on muuten upea sellainen, niin resepteiltään kuin visuaaliselta ilmeeltäänkin.


Alexin keittiössä -kirjan tekijä Alex Nurmi on varmasti monelle tuttu TV-kokki. Jo upeat 14 vuotta kokemusta kokkina kameroiden kanssa sekä ruokastylistinä tiivistyvät tähän kirjaan, josta varmasti moni löytää inspiraatiota myös omiin kokkailuihin ja annosten esille laittoon.


Kirjassa on toinen toistaan sykähdyttävämmän kauniita annoksia ja kuvissa todella vahvaa visuaalisuutta. Tällä aukeamalla possun secretoa, grillattuna. Lisukkeena varsiparsakaalia eli bimejä, kukkakaalia ja romanescoa... päälle vielä vähän tuoretta chiliä ja eikun syömään...


Gluteenittomia reseptejä on alkanut varsinkin viime vuosina ilmestymään aina enemmän ja enemmän. Alexin keittiössä -kirjan antia: Gluteeniton tummasuklaakakku. Ja ainekset ovat tummaa suklaata, voita, sokeria, vettä ja kananmunaa ja näin upean palasen kakkua saa kyseisistä aineksista.


Kirja on todella kattava, sisältö kun pursuaa muutakin kuin vain reseptejä. Step-by-step -kuvat ja esimerkiksi käytännön ohjeet työvälineistä tulevat aina tarpeeseen, siitä iso kiitos tekijöille.


Oikeasti, nämä "hiukan" erilaiset sipsit ovat varmasti superhyviä. Maa-artisokasta leikataan ohuita siivuja jotka ryöpätään kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä ja valutetaan. Kuivaamisen jälkeen siivut paistetaan rypsiöljyssä kullanruskeiksi ja maustetaan suolalla... nam! Arvaa, kuka kokeilee! :-)


Yläkuvassa annos chilipastaa ja alakuvassa maailman paras pannukakku. Herkullisen näköisiä, eikö!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti