13.6.2017

Katin kirjanurkka - Kuumaa kamaa grillistä

Lincoln Jefferson: Kuumaa kamaa grillistä, Gummerus Kustannus Oy 2017, 128 s.

Nyt on sitten kesä! Ulkona paistaa aurinko ja on lämmintä, mitä sitä muuta tarvitsee? No ruokaa nyt ainakin. Ja ehkä äijäruokaakin? Tuo äijäruokaa -ilmaisu tuo heti mieleen rasvasta tihkuvan kaloripommin, ehkä vähän sisältä pikkuisen alikypsyneen naudan pihvin. Toisaalta se tuo myös mieleen alkukantaisen tulen... kuuman grillin sekä kaikenlaiset hifistelyvälineet lihan saamiseksi parhaaseen muotoon ja makuun. Stereotypioitako... no ei varmaan... hih!


Kuumaa kamaa grillistä -kirjan reseptit on jaoteltu muutamaan pääryhmään ja lähes kaikki annokset voi valmistaa kotigrillin lämmössä. Aluksi käydään läpi grillauksen perusteet, menetelmät, työvälineet sekä grillin sytytysvinkit. Kasviksille ja jälkiruoillekin on annettu runsaasti sivutilaa mikä on kiva juttu!


Hedelmävartaat... ai että, kun annos näyttää herkulliselta! Vartaisiinhan voi sitten käyttää mitä hedelmiä vain ihan oman maun mukaan, hetkeksi grilliin, sitten vaahterasiirappia ja suklaakastiketta päälle... hmmm...Perunoita tulee harvemmin kypsytettyä grillissä. Tämä ohje on sellainen, että sitä ajattelin tänä kesänä kokeilla, kunhan tuo meidän grillaus nyt oikein pääsee vauhtiin. Alkukesä oli niin kylmä, että grillaaminenkin on siitä vähän kärsinyt. Perunat (mieluiten jauhoiset) grillataan ensin kannellisessa astiassa, jotta ne kypsyvät hiukan, sisus kaavitaan pois ja mukaan lisätään täyteainekset ja takaisin grillin lämpöön. Kirjan ohjeen mukaan täytteenä on mm. cheddaria ja maustekurkkua.


Grillatut herkkusienet kuuluvat meidän mielilisäkkeisiin. Sienet täytän yleensä ruohosipulilla, voilla ja jotain ihanaa sulatejuustoa pintaan... nyt tuli nälkä!


Yhteistyössä:
Gummerus Kustannus Oy-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti