17.4.2016

Katin kirjanurkka - Parsaa omasta pihasta

Kinnunen, Hanne: Parsaa omasta pihasta, Minerva Kustannus Oy 2016, 150 s.

Täällä Kuopion korkeuksilla oma kasvimaa on vielä kokonaan lumen alla. Viime kesänä istutin parsaa siemenestä ja nyt odottelen, että missä kunnossa heräilevät talvilevostaan. Viime kesän aikana pienet parsan alkuni kasvoivat 10 cm korkeaksi, eli ensi askelia otan tässä parsaharrastuksessa!


Innostuin vähän aikaa sitten oikein toden teolla, kun huomasin, että parsankasvatuksesta on ilmestynyt kokonaan oma teos ja vielä suomenkielisenä! Hanne Kinnunen: Parsaa omasta pihasta ilmestyi tämän vuoden maaliskuussa Minerva Kustannus Oy:n kustantamana.


Parsa on monivuotinen, erittäin terveellinen vihannes, jonka juurakosta nousevat versot ovat syötäviä. Istutin omani pikkuruisista siemenistä viime kesänä ja saan odotella ensimmäistä pienehköä satoa ainakin kolme vuotta kylvöstä. Sitten parsa kyllä antaa satoa, kymmeniä vuosiakin, oikein hoidettuna. 


Parsaa omasta pihasta -kirja on oikea tietopaketti parsan kasvattamiseen ja hoitoon. Kirjassa käydään läpi mm. oikeanlainen kasvupaikka, maarakenne, kylvö siemenestä ja  juurakosta, hoitotyöt, sadonkorjuu ja mahtavana lisänä kirjassa on loppupuolella vielä useita erilaisia ja herkullisia parsareseptejä; maistuisiko parsa-savulohiohratto valkoviinillä ja parmesaanilla höystettynä...entä grillattua parsaa pekoniin pyöräytettynä pehmeän hollandaisekastikkeen kera...


Paistettua parsaa ja ripaus suolaa, yksikertaisesti herkkua...nam...

Kiitos ihanasta yhteistyöstä
Minerva Kustannus Oy
www.minervakustannus.fi 
 
http://www.minervakustannus.fi/
-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti