21.4.2016

Katin kirjanurkka - Tee itse maistuvia juomia!

Hood & Moyle: Janoisen puutarhurin opas, suom. Oona Juutinen, Kustannusosakeyhtiö Nemo 2016, 176 s.

Vappu häämöttää ja suunnitelmissa olisi taas kotoisten herkkujen valmistus. Leivon vapuksi yleensä sokerimunkkeja mutta siman valmistaminen ei ole kuulunut vahvuuksiini koskaan. Joko laitan vahingossa simaan liikaa hiivaa tai en anna sen tekeytyä tarpeeksi kauan...vai olisiko, että se alkaakin jo olla liian "kypsää". Nyt kirjaesittelyssä on uutuuskirja, joka antaa hyvät ohjeet ja reseptit omien juomien valmistamiseen: Janoisen puutarhurin opas. Mukana on myös meidän suomalaisten oma vappujuoma -sima!
 

Siman ainekset kirjasta
Janoisen puutarhurin opas

2 litraa vettä
4 vahaamattoman sitruunan mehu ja kuori
100 g valkoista sokeria
100 g ruskeaa sokeria
hiivaa
pieni kourallinen rusinoita
2 tl sokeria per pullo 


 Nick Moyle ja Richard Hood ovat englantilaisia puutarhureita, jotka kirjoittavat suosittua juoma-aiheista blogia. Janoisen puutarhurin opas sisältää kaksikon parhaita reseptejä, jotka on suunniteltu uuden sukupolven kotikeittelijöille. Ennakkoluulot pois ja kokeilemaan!


Kirjassa neuvotaan mm. juomanvalmistukseen tarvittavat välineet sekä työtavat. Useimmat reseptit ovat kekseliäitä ja uudenaikaisia. Tarpeet kirjan juomiin löytää kaiken lisäksi omasta puutarhasta. Miltä maistuisi raparperiviini...entä ruusunmarjasiideri tai vaikkapa nokkosolut...


Janoisen puutarhurin opas on mukava lisä keittokirjojen ja puutarhakirjojen välimaastoon. 
Kirjan reseptejä myötäillen voit käyttää myös oman puutarhan ylijäämän hyödyksi. Älä heitä kompostiin vaan käytä juomien maun antajana. 

Itse aloittelen siman valmistamisella ja taidanpa kokeilla tämän kirjan ohjetta. 
Nyt aion onnistua. Tänä vappuna juodaan kotitekoista ja maistuvaa simaa.


 Kiitos ihanasta yhteistyöstä,


http://www.nemokustannus.fi/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti