27.2.2018

Katin kirjanurkka - Samassa liemessä

Hurmerinta & Väntsi: Samassa liemessä, WSOY 2018, 192 s.

Mitähän sitä valmistaisi huomenna ruoaksi, siinäpä pulma, joka aina jaksaa pohdituttaa. No, ehkäpä jokin kiva ruoka vaikka tästä kirjasta! Nyt pääsee esittelyyn WSOY:n ihana uutuuskirja Samassa liemessä, joka pääsee meidän keittiössä kovaan käyttöön. Reseptien kultaisena lankana on nimittäin se, että ruoka on mutkatonta, värikästä ja ehtaa kotiruokaa.


Kuvassa Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä kirjan sisältöä. Tykkään, kun ruokaohjekirjoissa näitä kategorioita on monia erilaisia ja on sitten ainakin, mistä valita!


Niin siitä värikkyydestä taisinkin jo mainita ja tämä kuva taitaa kertoa kyllä kaiken! Voiko olla enää kauniimpaa ja raikkaamman näköistä annosta? Kesärullat, joissa raaka-aineina voi käyttää oikeastaan mitä vain. Tässä versiossa riisipaperiin on kääritty mm. raitajuurta, avokadoa, inkivääriä, porkkanaa, kurkkua ja retikkaa... nam!


Tämä nokkospizza pääsee kokeiluun heti kun pihamaamme nokkosista saa kerättyä ensimmäiset lehdet. Nokkossämpylöitä olen kokeillut mutta tämä onkin kiva idea - siis pizza - mielenkiintoista!Kirjassa on useita ohjeita, jotka ovat todella yllätyksellisiä ja sellaisia, joita ruokaohjekirjojen suurkuluttajana en ole aiemmin kohdannut. Yksi niistä on tämä kuvan kaunis vaaleanlila syreenisiirappi. Alkukesällä kukkivat syreeninkukathan ovat tuoksultaan aivan ihania ja kukista voi siis keittää myös siirappia! Tätä voi sekoittaa esimerkiksi kuplaveteen ja laittaa lisukkeeksi jälkiruokiin.


Linssisalaatti ja uppomuna - niin yksinkertaista ja herkullista... 
Ote kirjasta: 
"Tämän linssisalaatin juju on sen kastike, joka marinoi linssit vastustamattomiksi. Uppomuna tekee tästä aterian ja niin kauniin sellaisen, että tarjoamme tätä usein brunssivieraille." 

Kastike, joka antaa makunsa linsseille sisältää reseptin mukaan oliiviölyä, omenaviinietikkaa, vaahterasiirappia, siemensinappia, kanelia, juustokuminaa, korianteria sekä chilirouhetta.Samassa liemessä on kovakantinen ja lähes 200 -sivuinen ruokaohjekirja. Kirjan kuvitus on selkeä sekä raikas ja reseptit kautta kirjan ovat kekseliäitä ja kokeilemisen arvoisia. Ihana teos, joka pääsee meillä kovaan käyttöön. ♥


Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti