10.2.2018

Sansaar - Käsintehtyjä tuotteita sydämellä


Nyt ollaan pikku hiljaa siirtymässä koko ajan enenevässä määrin valoa kohti, kun tammikuu taittui äskettäin jo helmikuuksi...ihanaa! Ja mikäs tässä, kun pääsee fiilistelemään myös aivan uskomattoman upeilla käsintehdyillä tuotteilla, jotka ovat saapuneet Suomen maahan aina Nepalista saakka. Nyt esittelyyn pääseekin suomalainen verkkokauppa, joka omalta osaltaan luo hyvää ympärillemme. 


Tämä pussukka on yksi Sansaarin verkkokaupasta löytyvistä tuotteista. Pussukka on made by Women´s Skills Development Organization (WSDO). Tämä kyseinen järjestö tuottaa eettisesti tuotettuja tuotteita suoraan taitajilta ja luo täten taloudellista infrastruktuuria köyhimpiin osiin Nepalia.


Sansaar Oy on Ylivieskassa toimiva yritys, jonka toiminta perustuu kestävyyteen ja vastuullisuuteen, niin maailmalla kuin kotimaassammekin. Sansaarin verkkokauppa on nimittäin alunperin perustettu Maya Nepal ry:n ystäväksi ja verkkokaupasta löytyykin todella kauniita käsintehtyjä, kestäviä ja uniikkeja Nepalilaisia tuotteita. Astioita, sisustusesineitä, vaatteita, asusteita ja kaikkea ihanaa.


Se mikä itseäni kiehtoo Sansaarin toiminnassa on varsinkin se, että kaikki ylimääräinen tuotto lahjoitetaan suoraan Maya Nepal ry:n toimintaan ja sitä kautta monet lapset saavat apua Nepalissa. Ihanaa ajatella, että tällä tavalla pystyy myös itse vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin... muutenkin kestävien ja käsintehtyjen tuotteiden arvostus on jälleen pikku hiljaa kasvamassa - ja hyvä niin.


Tämä kuvan pussukka on kaunis ja mielestäni juurikin tuo käsinkudottu kangas ja tuote kokonaisuudessaan on erittäin taidokkaasti tehty. Materiaalista ja työn jäljestä myös tuntee, että tämä on kestävä laatuaan. Pussukan sisällä on muuten myös pieni tasku. Ihana tuote, tykkään. Sansaarin verkkokaupasta löytyy myös erilaisia vaatteita ja asusteita. Tämä kangaspuilla käsinkudottu kuviollinen pashminahuivi on kooltaan 140 x 80 cm. Huivi on ohut ja erittäin keveä. Tällaista isokokoista huiviahan voi käyttää monella eri tapaa, kaulan ympäri käärittynä tai vaikka lämmittämään yläselän päälle asetettuna. 


Ja tämä huivi kyllä lämmittää, materiaalina kun on käytetty 100 % vuohenvillaa. Näiden Sansaarin verkkokaupasta löytyvien pashminatuotteiden valmistaminen tarjoaa työpaikan ja vakaan elannon noin 20 nepalilaiselle naiselle ja miehelle.


Värivaihtoehtoja ovat tämän kuvassa näkyvän luonnonvärisen pashminahuivin lisäksi mm. vihreä, sininen sekä harmaa. Näidenkin huivien ihanaan maailmaan pääsee tutustumaan Sansaarin verkkokaupassa.


Tässä kuvassa repun etutaskun merkki kertoo kyllä  heti sen olennaisen eli Handmade in Nepal. 


Laxman -reppu on kudottu puuvillan sekä hampun yhdistelmästä. Repun väritys on kaunis, tumma mustikansininen ja nuo käsinkudotut yksityiskohdat ovat mielestäni todella näyttäviä. Itse repun läppä ja tasku ovat sinivalkoisia ja sopivat hyvin repun kokonaisilmeeseen. Repun pohja sekä kiinnitysnauhat ovat tummanruskeaa ja eläväpintaista puhvelinnahkaa.


Tämän repun nauhat ja pohja toistavat sattumalta kivasti tuon hiusteni värin... pitäähän se olla sävy sävyyn, eikös! Reppu on isokokoinen, joten tässä mahtuu hyvin kantamaan vaikka vähän paksummankin kansion, jollaista itse joudun usein kuljettelemaan mukanani.


Läpän sisäosa ja repun vuorikangas on vuorattu vihreällä 100 % puuvillalla. Kuvassa näkyy myös tuo läpän kiinnitys, eli magneettinapsuilla kiinnitys on nopea ja helppokäyttöinen. Repussa on nimittäin soljetkin, mutta ne toimivatkin kauniina koristeina ja yksityiskohtina.Laxman -reppu on taidokkaasti valmistettu ja myös tässä tuotteessa yhdistyy kestävyys ja laatu. Tämä ihanuus pääseekin saman tien kovaan käyttöön. Repun olkaimet ovat pehmustetut ja tarpeeksi paksut, joten kantaa kyllä ihan mielellään vähän painavampaakin taakkaa.


Olen melkoinen vilukissa joten kuljenkin niin kotona kuin töissä villasukat jalassa kesät ja talvet. Nyt löytyi sitten vaateparsi, joka on niin ihanan lämmin, että olla ja voi. Kyseessä on Sansaarin verkkokaupasta löytyvä pehmeä poncho! Tämä poncho kun on vieläpä todella kevyt ja ohutkin, joten ei uskoisi, kuinka lämmittävä se onkaan. 


Materiaalilla on sitten melkoinen osuus tuossa lämmittävyydessä. Poncho kun on käsinkudottu 100 % pashminasta eli vuohen leuan- ja mahanalusvillasta (eikö kuulostakin ihanalta) ja kudontalankana on aito silkki. Pääntie on v-aukkoinen ja sopivan kokoinen, eli ei jätä kaula-aukkoa liian suureksi. Ihastuin tähän ponchoon kertarytinällä ja on niin ihana päällä. ♥


Nämä tuotteet ovat ihastuttavia ja tässä vain pieni pintaraapaisu Sansaarin verkkokaupan kaikista ihanuuksista! Kurkkaahan sinäkin ja mikä mahtaa olla oma mielituotteesi?


Ihanassa yhteistyössä:
Sansaar Oy-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti