19.10.2018

Katin kirjanurkka - Minimuru

Emma Ivane & Noora Puisto: Minimuru, Docendo 2018, 160 s.

Miltä kuulostaa pistaasipähkinäbrownie, mustikkajuustokakkupalat tai vadelmaiset pikamacaronleivokset ja kaikki vieläpä minikokoisina? Nam! Nämä herkut löytyvät Minimuru -kirjasta, joka on täynnä ohjeita minikokoisten leivonnaisten ja muiden ihanien herkkujen valmistamiseen.


Kirja on mielestäni todella upea ulkomuodoltaan; tummanpuhuva ja kuvitukseltaan kekseliäskin. Nuo kuvat ovat kyllä aivan uskomattoman upeita ja tunnelmarikkaita. Kirjassa on ohjeet ja muu sisältö sekä suomen- että englanninkielisenä, joten mainio lahjaidea vaikka ulkomaille vietäväksi.


Kirjan sisältöä ja eikö olekin kivan nimisiä ohjeita!


Kauniit kuvat ovat herkullisen näköisiä ja tässä aukeamalla sitruunajäätelön ohje. Ohjeet samalla sivulla ovat sekä englanniksi että suomeksi. Minikoisina tietenkin ja tässä jäätelömassa on jaettu minikokoisiin silikonivuokiin ennen pakastimeen laittoa. Jännä idea! Mikään ei tietenkään estä tekemästä kirjan ohjeilla myös isompikokoisia versioita.


Kirjan alussa käydään kattavasti erilaiset raaka-aineet, kuten voi, sokeri, kananmunat ja muut läpi. Myös kaakao ja suklaa on saanut oman sivunsa.


Voiko enää ollakaan kauniimmat tikkarit? Nämä minttu-ruusutikkarit valmistetaan vain neljästä aineksesta: sokerista, vedestä, mintunlehdistä sekä ruusun terälehdistä. ♥


kuvassa liukuvärimarengit, ja ovat kyllä niin nättejä! Näitä suunnittelin tekeväni nyt joulun alla tai vaikka ihan aattonakin tarjottavaksi. Liukuvärin saa sitten ihan itse valita mieleisekseen elintarvikevärien laajasta sävyskaalasta.


Vaniljakuppikakut à la Minimuru. ♥


Ihana kirja täynnä herkullisen oloisia ja minimäisiä ohjeita, tykkään! ♥


Yhteistyössä:
Docendo


-Kati-

4 kommenttia:

  1. Beautifully presented as well as Mouth-watering photos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello! Thank you so much, it´s nice to hear! :-)

      Poista
  2. Todella kauniita leivonnaisia. En huomannut kuvissa minkäänlaista "mittatikkua" kakkujen vieressä, joka mahdollistaisi käsityksen kakkujen oikeasta koosta. Pieniähän ne ovat, mutta kuinka pieniä? Eivät vissiin sentään nukkekotikokoa 1:12?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei sentään ihan niin pieniä kuin nukkekotiin sopivia, mutta pikkuisia kuitenkin. Nuo kirjan leivonnaiset on tehty pienikokoisiin muotteihin, muotteja saa nykyään vaikka minkäkokoisia. Olisipas muuten aika kiva kokeilla mittasuhteeltaan 1:12 leivonnaisia, millaisiahan niistä tulisikaan.

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!