19.12.2021

Katin kirjanurkka - Suomen upeimmat muinaiskohteet

Tuomo Kesäläinen: Suomen upeimmat muinaiskohteet, Karttakeskus 2021, 160 s.

*Kirja saatu Karttakeskukselta* Joulu se lähestyy pikku hiljaa ja ensi viikon perjantaina onkin jo jouluaatto, aika menee tosi nopeasti! Laittelin tänään jo joulukuusen tuomaan joulun tunnelmaa ja pitää alkaa pikku hiljaa miettimään joulupöydän antimia. Teen joka joulu itse mm. lanttulaatikkoa ja imellettyä perunalaatikkoa ja ihanaa, kun pääsee taas laittamaan näitä herkkuja. Nyt on täällä blogissa vuorossa kirjaesittely, jossa pääosassa tämä kuvassa komeileva Suomen upeimmat muinaiskohteet. Ja tässä muuten aika mahtava lahjaideakin aiheesta kiinnostuneelle!


Luen paljon historia-aiheisia tietokirjoja ja varsinkin Suomen historia kiinnostaa tosi paljon. Suomen muinaishistoriasta on teoksia aika vähän, ikävä kyllä. Mistäpä lie johtunee mutta tänä vuonna ilmestyi aivan mahtava teos, Suomen upeimmat muinaiskohteet. Ja tämä teos muuten soveltuu sekä historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille että myös retkeilijöille ja luonnossa viihtyville.


Suomen upeimmat muinaiskohteet on pehmeäkantinen ja sivuja on 160. Tuomo Kesäläinen on tutustunut sekä myös kuvannut ympäri Suomea erilaisia esihistoriallisia asuinpaikkoja, kalliomaalauksia, palvonta- ja hautapaikkoja ja muita ihmistoiminnan merkkejä ja koonnut niistä sykähdyttävimmät tähän teokseen. Suomen upeimmat muinaiskohteet on jatkoa v. 2020 ilmestyneelle kirjalle, Suomen upeimmat luontokohteet.


Kirjan sisältöä.


Kirjassa on upeita kuvia ja karttoja, joilla omatoiminen retkeilijä ja "tutkimusmatkailija" löytää määränpäähän. Kirjaa lukiessa tulee pohtineeksi entisajan elämää ja uskomuksia... millaisia ajatuksia ihmisillä onkaan ollut elämästä ja elämäntaipaleesta silloin muinoin. Kuvassa kirjan aukeama, jossa kiveen koverrettuja uhrikuppeja Kiuruvedeltä.


Kirjan kartat ovat myös selkeitä ja mukavasti on kerrottu, onko kyseessä esimerkiksi luontopolku... onko lähistöllä mm. laavuja, tarkka osoite, matkan pituudet lähtöpaikalta ja muuta tarpeellista tietoa. Tämä kirja vie mukanaan Suomen upeisiin kohteisiin. Meillä mieheni kanssa onkin suunnitelmissa käydä ensi kesän aikana jo muutamassa paikassa ja ei muuta kuin kirja kainaloon ja matkaan! Ihanaa joulun aikaa sinulle ja palaillaan taas pian!


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!