19.3.2022

Valmistautuminen lentoon ♥ drone


*Drone saatu: e-ville.com*  ♥ Täällä ollaan oltu tämän dronen pauloissa. Nyt on vuorossa järjestyksessään toinen postaus tästä SG106 WiFi dronesta. Tämä drone löytyy e-villen valikoimasta ja bongasin tämän heidän verkkokaupastaan www-e-ville.com. E-villen verkkokaupasta löytyy valikoimaa todella paljon ja dronejakin on saatavilla useita erilaisia. Ekaan postaukseen tästä dronesta pääset tästä.


Tässä dronen runko purettuna paketistaan. Propellit on valmiiksi kiinnitetty paikoilleen. Paketin mukana tulee muuten myös varapropellit, jos käy vahinko ja nämä vaikka käytössä rikkoontuvat. Tästä rungosta voi sanoa, että tässä vaiheessa ei ole vielä asennettuna jalkoja tai propellinsuojia.


Siinäpä dronen jalat ja propellinsuojat odottamassa asennusta. Jalkoja on kaksi kappaletta ja ne painetaan tiukasti rungon pohjassa oleviin syvennyksiin kiinni.


Dronen akku on 3.7V 1600mAh.  Akku ladataan täyteen ennen käyttöä. Paketissa tulee mukana USB-latauskaapeli, USB-virta-adapteria ei paketissa ole mukana. Akun täyteen lataamiseen meni vähän reilut puolitoista tuntia.


Tässä SG106 WiFi dronessa on kaksi FullHD-kameraa ja kuvasuhde on 16:9. Kuvassa näkyy kamera heti tuossa dronen edessä ja toinen kamera löytyy dronen pohjasta. Näillä kameroilla voi ottaa kuvia sekä videota. Tarkoitus itsellä olisi kuvata kotipihan ympäristöä nyt näin aluksi ja maisemakuvasta sitten, kun taidot kehittyvät käyttämään tätä dronea. Laitan tulevaisuudessa myös tänne blogiin kuvia, jotka on otettu tällä dronella. 


Kuvassa dronen jalat, kaksi kappaletta kuvan yläosassa ja alla neljä propellisuojaa. 


Ennen dronen lennättämistä minun täytyy rekisteröidä tämä drone ja suorittaa maksullinen teoriakoe, joka vaaditaan dronen lennättäjiltä nykyään. Kaikki dronet, joissa on mukana kamera, täytyy rekisteröidä Traficomin sivuilla. Mitä ammattimaisempi ja painoltaan suurempi drone, sen tarkempi tuo koe on ja ammattimaiset dronen käsittelijät joutuvat tekemäänkin valvotun lisäteoriakokeen. Tavallisille droneharrastajille riittää yleensä verkkotentin suorittaminen, johon nyt itsekin tällä dronella kuulun. Leluiksi tarkoitetut, kamerattomat ja alle 250 grammaa painavat dronet eivät vaadi rekisteröintiä tai lennättäjältään teoriakoetta.♥


Mutta tosiaan dronen lennättämisessä tulee olla tarkkana ja tämä drone, jota esittelen ei ole tarkoitettu leluksi. Ja tuolta Traficomin sivuilta löytyy muutoinkin hyviä ohjeita ja käytänteitä dronen lennättämiseen. Tässä kuvassa sitten se oleellisin eli dronen ohjain. Näyttää vähän hauskasti pleikkarin ohjaimelta ja tämän avulla dronea tulisi sitten ohjailla mielen mukaan. Ohjaimessa on useita toimintoja.


Ohjaimeen asetetaan kaksi tavallista "sormipatteria" AAA. Patterit eivät tule paketin mukana. Kun ohjaimen ottimet lasketaan alaspäin, menee ohjain itsestään online-tilaan. Ohjaimen kantama on 100 metriä. 


Ohjain valmiustilassa. Nousu ja lasku, kääntyminen, eteen- ja taaksepäin lento, vasemmalle ja oikealle lento, sivuttain lennon säätäminen, suunnaton tila sekä palautusnäppäimet, 3D-kieppi... siinä muutamia ohjaimen ominaisuuksia. 


Ohjaimessa on kännykkäteline eli dronea voi ohjata kännykkään ladatun apin kautta, kun drone on ensin yhdistetty puhelimeen WiFi-verkon kautta. Kätevää. Nyt täällä aletaan harjoittelemaan dronen lennättämistä mutta ensin Traficomin sivuille tekemään se vaadittava rekisteröinti ja verkkotentti.  Laittelen sitten taas uutta postausta tästä dronesta tänne blogiin, kun tentit ja muuta suoritettu! Ihanaa kevättä sinne ja palaillaan taas pian! ♥
 

t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!