31.8.2022

Marjasato puhtaaksi ♥ Marjukka

*Yhteistyössä: Marjukka* ♥ No niin ja nyt alkaa olemaan se aika vuodesta kun mm. puolukkasatoa vielä saa ja ei muuta kuin keräämään metsään näitä ihania herkkuja. Marjojen keruu ja metsässä samoilu on mukavaa ja onhan se kyllä myös oikeaa kunnon hyötyliikuntaa. Olen kerännyt puolukoita ja mustikoita ja puolison kanssa käydään vielä karpaloita keräämässä tässä myöhemmin syksyllä. 

Sain Marjukalta testiin kuvissa komeilevan, imuriin liitettävän marjanpuhdistimen. Tämä oli itselleni ensimmäinen kerta, kun pääsin tätä kokeilemaan ja oli kyllä kätevä käyttää. Marjukka-tuotteita olen täällä blogissa esitellyt nyt kesän aikana ja kurkkaa halutessasi aiemmat postaukset näistä linkeistä: Lakkahilloa, nam! ja Marjoja poimimassa.


Tässä Marjukka marjanpuhdistajan osat. Vasemmalla pöydän reunaan kiinnitettävä putki jota pitkin marjat kulkevat puhdistamisen aikana. Yläkulmassa on suppilo johon puhdistettavat marjat kaadetaan ja sen alhaalla kaksi liitinkappaletta, joista voi valita omaan imuriin sopivan kokoisen. Osat ovat jämäkkää muovia ja pöytään liitettävä kiinnitin on metallia.

Imurin imuletkun pää liitetään tähän kappaleeseen. Mukana on kaksi erikokoista, joista meidän imuriin sopi tuo leveämpi aukkoinen.

Tällä systeemillä kiinnitetään marjanpuhdistajan kokonaisuus pöydän reunaan.


Marjasadon puhdistaminen vie aikaa ja tällainen imuriin liitettävä marjanpuhdistaja nopeuttaa ja helpottaa prosessia. Marjat eivät ole puhdistamisen aikana missään vaiheessa kosketuksissa imuriin. Tässä kuvassa imurin imuputki liitettynä puhdistimeen kiinni, imuri päällä ja marjoja aletaan pian kaatamaan tuohon isoon vihreään suppiloon. Kannattaa alussa tehdä koekaato ja testata, että millä voimakkuudella imuri on imemässä ja tarvittaessa pienentää tai suurentaa imutehoa.


Ja tässä kuvaa kun puhdistus käynnissä. Marjat kadetaan tasaiseen tahtiin pikku hiljaa suppiloon ja ne kulkevat imun ohi jolloin marjoja keveämmät roskat kulkeutuvat imurin syövereihin. Ja tuli muuten puhtaat marjat ja vieläpä kerralla ja oli jännä ja nopea prosessi verrattuna käsin siivoamiseen.

Tässä vielä ennen ja jälkeen -kuvat puolukkasaaliista. Yläkuvassa ennen puhdistamista ja on muuten kyllä tehokas tämä marjanpuhdistaja, kun näitä kuvia vertaa. :-) Oikein ihanaa syksyn aikaa sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


 t:Kati

1 kommentti:

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!