2.8.2022

Lakkahilloa, nam! ♥ Marjukka


*Yhteistyössä: Marjukka* ♥ Elokuun alkua mennään ja ihanaa, kun kesää on vielä jäljellä. Puutarhassa tapahtuu nyt hurjasti ja satoa tulee koko ajan enemmän. Pakkaseen tulee laitettua talven varalle myös luonnon herkkuja. Kävimme puolison kanssa suolla poimimassa lakkoja ja niistä saatiin mukava satsi lakkahilloakin. Nämä hillot pääsivät Marjukka-säilöntäpurkkeihin ja tässä postauksessa myös tarkemmin näistä ihanista Marjukan tuotteista, jotka ovat oiva apu mm. säilöjälle ja hillontekijälle.

Marjukan säilöntäpurkit täyttöä vailla. ♥Sain erilaisia Marjukka-tuotteita esiteltäväksi ja settiin kuuluivat myös nämä lasiset purkit. Minusta on kiva, että säilöntäpurkki on myös nätti ja mielellään vielä kaikki purnukat samantyylisiä. Juu, eihän se sisällön makuun vaikuta niinkään mutta on kyllä ilo silmälle.


Lasipurkkeja on Marjukan valikoimassa useita eri kokoja ja meille kotiutui kahta kokoa, isompi on reilut viisi desilitraa ja tähän pienempään mahtuu kaksi desilitraa. Purkkeja saakin olla montaa kokoa kun tarvekin aina vähän vaihtelee ja purkit on hyvä saada täyteen, kun on vaikkapa hillon tekopuuhissa.


Marjukan valikoimasta löytyy tällainen todella käytännöllinen setti erilaisia säilöntätarvikkeita. Pääsin nyt testaamaan näitä ja olivat kyllä iso apu prosessin aikana. Kiva, kun on tällainen setti, joka helpottaa säilömisprosessia - nyt vältyin myös koskemasta vahingossa kuumiin lasipurkkeihin kun tässä setissä on mukana nuo purkinottimet. Marjukka-tuotteet onkin suunniteltu helpottamaan marjastusta, sienestystä ja säilöntää.


Tässäpä Marjukan säilöntätarvikesetti. Vasemmalta pitkät pihdit ruuan laittamiseen purkkiin tai sekoittamiseen purkissa, kansipihdit helpottamaan kansien avaamista ja sulkemista, pihdit kuumien purkkien nostamiseen kiehuvasta vedestä, kannennostin magneetilla steriloitujen kansien nostamiseen kiehuvasta vedestä (tosi kätevä!) ja purkkeihin sopiva suppilo.

Marjahillon teko vaatii keskittymistä ja muutama vinkki kannattaa ottaa käyttöön. Marjat puhdistetaan huolella ja keitetään kymmenisen minuuttia hillosokerin tai tavallisen sokerin kanssa. Myös muita sakeuttamisaineita on olemassa ja luin juuri vähän aikaa sitten chia-siementen käytöstä hillon valmistuksessa. Kerää pois myös aina tuo vaahto, jota syntyy kiehumisen aikana seoksen pinnalle, se sisältää epäpuhtauksia ja vaikuttaa myös valmiin hillon väriin samentaen sitä.


Kun hillo on valmista niin sitten purkittamaan. Purkit tulee desinfioida, jotta epäpuhtauksia ei pääse hillon sekaan ja säilyvyyden kannalta tämä on tärkeää. Desinfioin purkit ja kannet kiehuvassa vedessä mutta ne voi kuumentaa myös uunissa 125 asteessa n. 15 minuuttia. Ennen kuumennusvaihetta purkkeja ja kansia kannattaa liottaa vedessä yön yli, koska tällöin juuri ne ikävät astioiden pinnassa köllöttelevät pahat itiöt heräävät ja ne saadaan sitten myöhemmin tuhottua kuumassa tehokkaammin. Kuvassa kuuma purkki odottamassa kuumaa hilloa. Marjukan hillosuppilo helpottaa purkkiin annostelua.


Lakkahilloa purkittamassa. Annan hilloseoksen jäähtyä vartin verran, ennen purkittamista. 


Teen hillon siten, että siemenet ovat mukana mutta nehän voi siivilöidä myös halutessaan pois, jos haluaa sileämpää hilloa. Purkituksen jälkeen hillojen annetaan jäähtyä huoneenlämmössä ja sitten siirretään viileään.


Sitten marjapurkkien merkkaushommiin. Marjukalla on valikoimissaan kivoja merkkaustuotteita, kuten etikettitarroja ja merkkauskynä, jolla voi merkata suoraan eri materiaaleille, kuten foliovuokiin, pakastusrasioihin ja muovipusseihin.


Purkkeihin kannattaa merkata tietysti sisältö mutta myös päivämäärä, milloin se on valmistettu.


Pitihän sitä heti maistaa ja paistoinkin lettuja, joiden kanssa nautittiin tuoretta lakkahilloa ja pitihän se nokare kermavaahtoakin laittaa. ♥ Tänne blogiin on pian tulossa esittelyyn myös muita ihania Marjukka-tuotteita, joten pysyhän kuulolla. Ihanaa elokuun alkua sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!