17.8.2022

Marjoja poimimassa ♥ Marjukka


*Yhteistyössä: Marjukka* ♥ Elokuu näyttäytyy nyt todella upeana. Aurinko paistaa ja on ollut viime päivinä ihan hellelukemiakin täällä Kuopion korkeuksilla asti. Kävin lähimetsässä marjastamassa viikonloppuna ja nautin samalla luonnossa liikkumisesta. Sain samalla mukavasti kerättyä mustikoita ja puolukoita talven varalle näillä kuvissa komeilevilla Marjukka-marjanpoimurilla ja marjaharavalla. ♥


Metsissä on juuri nyt marjoja paljon ja niitä kannattaa sieltä käydä keräämässä talteen. Itse kerään yleensä mustikkaa piirakkatarpeiksi talven varalle ja puolukkaa tulee pakastettua myös. Tykkään ehkä vähän enemmän puolukoista ihan sellaisenaan ja puolukat menevät usein myös puolukkapuuroon. Syömme puolukkaa myös survoksena ruokien lisukkeena pitkin vuotta.


Marjukka-marjanpoimuri on varmasti monelle marjoja keränneelle tuttu. Tämä nopeuttaa ja helpottaa hurjasti keräämistä ja toimii samalla myös keräysastiana. Marjanpoimuri on kotimainen avainlipputuote ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Marjanpoimuri on kätevästi muotoiltu ja sisällä olevat marjat eivät pääse liukumaan ulos tuon stopparin avustuksella, joka näkyy tuossa kuvassa heti muovipiikkien jälkeen. Sormetkaan eivät värjäänny mustikan jäljiltä, kun käyttää poimuria.


Metsä on itselleni tärkeä paikka ja siellä on mukava liikkua ja onhan sen niin, että marjastus on mitä parhainta hyötyliikuntaa. Tulikin tehtyä ihan kunnon lenkki. Välillä naurahdin, että en saa mitään kotiin viemisiksi kun marjat tuli syötyä metsässä tuoreeltaan kun on ne vaan niin makoisia.



Usein mukanani metsäretkillä ovat myös meidän perheen kissapojat, Pena ja Topi mutta tällä kertaa lähdin vähän kauemmaksi kävelemään niin pojat jäivät kotiin. Olen tehnyt pitkiäkin lenkkejä lähimetsässä ja nämä kuvassa komeilevat pojat seuraavat minua. Metsässä myös leikin näiden söpöläisten kanssa. Mielileikki tuntuu tällä hetkellä olevan heittelemieni käpyjen saalistaminen. 


Täma Marjukka marjanpoimuri on kevyt käytössä ja muotoiltu mukavasti käyttäjää ajatellen.


Siinäpä niitä metsän aarteita nyt on... punaisia puolukoita parhaimmillaan. Oli hyvä marjastuskeli, aurinko paistoi ja kuiva keli... ei ollut hyttysiä eikä onneksi vielä ole hirvikärpäsiäkään.


Marjaharavaa pääsin testaamaan nyt ensi kertaa. Puuvartinen marjaharava on kätevä marjastuksen apuväline. Marjaharavaa on jännä käyttää, kun ei tarvitse kumarrellakaan marjoja kerätessä, kuten yleensä. Painoa tällä on hiukan sitten enemmän marjanpoimuriin verrattuna ja hyvin kuljin metsässä pitkän matkaa myös tämän kanssa.


Marjukka marjaharavan varsi on puuta ja haravan kokonaispituus on n. 40 cm.


Mustikoita, nam! Ja tuli sitten marjastamisen päätteksi leivottua mustikkamurupiirakka tuoreista mustikoista. Kokeilin ensimmäistä kertaa murupiirakan ohjetta ja tuli ihan kivan makuinen näinkin. Tällaisia marjastustunnelmia täällä. Oikein ihanaa elokuuta sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


t.Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!