27.9.2022

Ihmemaa Oz & Peter Pan ♥

Ihmemaa Oz & Peter Pan

Baum: Ihmemaa Oz, kääntäjä Tuomas Nevanlinna, Art House 2022, 179 s. & Barrie: Peter Pan, kääntäjä Sari Karhulahti, Art House 2021, 235 s. 

Kirjojen lumoissa jälleen ja voi että, mihin lapsuusajan muistoihin pääsinkään tällä kertaa näiden kirjojen kautta. Lukuvuorossa olivat nämä kuvassa komeilevat klassikkoteokset, Ihmemaa Oz ja Peter Pan. Näistä täytyy mainita, että myös näiden kirjojen kannet ovat kyllä mielestäni niin kauniita ulkomuodoltaan, kultaisine yksityiskohtineen ja sävyineen. ♥

 
Molemmat kirjat ovat kovakantisia ja Art Housen kustantamia.
 
 
Ihmemaa Oz... tästä tulee minulle aina ensimmäisenä mieleen vanha elokuva, pyörremyrsky, pienten kenkien kopsahdukset ja pelokas leijona. No, joka tapauksessa kirjasta on nyt kyse ja Ihmemaa Oz kuuluu niihin lastenkirjallisuuden klassikoihin, jotka loistavat mielestäni aina vaan yhtä kirkkaana.
 

Ihmemaa Oz ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1900. Yhdysvaltalainen kirjailija L. Frank Baum kirjoitti aikanaan kaikkiaan 15 teosta Oz- kirjasarjaan ja Ihmemaa Oz oli niistä ensimmäinen. Kirjaa on kiva lukea, se on ulkoasultaan kevyt ja kokokin oikein maltillinen. Tarinahan vie mukanaan ja pääsee seikkailemaan Dorothyn ja kumppaneiden kanssa jännään Ozin taikamaailmaan!
 

 
Sitten Peter Panin tarinan pyörteisiin... Peter Pan on poika, joka ei sitten millään tahdo kasvaa aikuiseksi. Peter Pan on niin ikään klassikkoteos ja kirja ilmestyi romaanina ensi kerran vuonna 1911. Hahmon on luonut skotlantilainen J. M. Barrie. Peter Panista on tehty ajan saatossa myös lukuisia näytelmiä ja elokuvasovituksia.
 

Peter Pan on ollut ajan saatossa monen keskustelun ja analyysin kohteena. Teoksesta kerrotaan, että se on monimerkityksellinen ja tarinan kerrotaan kuvastavan myös joitakin kirjailijan omia kokemuksia elämästään. Peter Pan on samalla jotenkin surullinen ja traaginenkin tarina, omalla tavallaan. Joka tapauksessa näiden upeiden kirjojen mukana pääsin sukeltamaan kahteen erilaiseen fantasiamaailmaan. Sadun lumo on voimakasta. ♥ Ihanaa syyskuun loppua sinulle ja palaillaan taas!

t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!