1.10.2022

Katin kirjanurkka - Värimagia

Richard Webster: Värimagia, Unio Mystica/Delfiini kirjat 2013, 248 s.

Kirja saatu: Unio Mystica/Delfiini kirjat ♥ Syksy on saapunut nyt ihan toden teolla ja päivät tuntuvat lyhenevän huimaa vauhtia. No hyvä puoli tässä vuodenajassa on se, että kohta saa pitkästä aikaa alkaa laittamaan jälleen joulun tunnelmaa kotiin. Syksyn aikaan tulee myös luettua paljon ja nyt kirjanurkassa on esittelyssä kirja nimeltään Värimagia. Tämän kirjan mukana sukelsin värien maailmaan monesta näkökulmasta ja oli kyllä mielenkiintoinen lukumatka.

Värien maailma on kyllä mielenkiintoinen. On mielivärejä ja sitten sellaisia sävyjä, joista ei välitä ollenkaan. Oma mielivärini vaatetuksessa on musta ja se on ihan eri väri kuin mistä sitten taas tykkään esimerkiksi kotimme sisustuksessa. Mutta kun oikeasti aloin miettimään mielivärejani, niin kaikki sellaiset luonnon sävyt vetoavat. Jännä miten se on niin yksilöllistä tuo väreihin mieltyminen.

Värimagia -kirjan on kirjoittanut uusiseelantilainen kirjailija Richard Webster. Kirja on pehmeäkantinen ja sivuja on 248.

Värimagia -kirjan sisältöä. Kirja on oikea tietopakkaus värien maailmasta. Kirja kertoo, että värejä on käytetty ainakin neljäntuhannen vuoden ajan parantamiseen. Muinaisilla egyptiläisillä oli väreillä parantamiseen tarkoitettuja temppeleitä. Ja kyllähän nuo värit meihin tuntuvat vaikuttavan. Itse en esimerkiksi viihdy tietyn värisessä ympäristössä lainkaan ja toisessa taas olo tuntuu kotoisalta ja lämpimältä.

Värien vaikutuksesta oli mielenkiintoista lukea ja oikeista värivalinnoista voi myös hyötyä eri tavoin, esimerkiksi vihreä on tyyni ja sopusointuinen väri ja punainen taas on voimakas ja virkistävä väri. Mieti hetki omia värejäsi ja eikö olekin oikeastaan helppo nimetä ne värit, mistä pitää ja mistä ei. Värit kertovat sinusta paljon ja tästä kirjasta lötyy kivoja vinkkejä värien käyttöön.

Tällaisia kirjanurkan tunnelmia... värikylläistä syksyn aikaa ja ihanaa lokakuun alkua sinulle. Palaillaan taas pian! ♥

 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!