2.4.2023

Katin kirjanurkka - Retki suolle

 
Mattila & Saloriutta: Retki suolle - Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle, SKS kirjat 2023, 250 s.

Kirja saatu: SKS kirjat. Kirjojen parissa täällä jälleen. Keväisin alkaa olemaan mielessä luontokohteissa käynnit ja tehdään jo matkasuunnitelmia. Nyt esittelyyn pääsee Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkokaupasta löytyvä kirja, Retki suolle - Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle. Kirja opastaa kotimaisten soiden saloihin retkeilyn ja ulkoilun näkökulmasta... ja muuten... soille voi lähteä vaikka koko perheen voimin, kiitos pitkospuiden.

Retkiä suolle - Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle on pehmeäkantinen kirja ja sivuja on 250.

 
Suomen luonto on kaunista. Suot ovat mielestäni mystisiäkin paikkoja ja mielenkiintoisia ympäristöinä. Suot säilyttävät hyvin muinaisuuden merkkejä ja esimerkiksi Sallan Särkiaavalta on suosta löydetty yli 5000 vuotta vanha, kivikautinen suksi. Mitähän kaikkea löytämätöntä suot yhä kätkevätkään...
 
 
Retki suolle - Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle esitellään 37 suokohdetta, jotka sijaitsevat eri puolella Suomea. Kirjassa on upea kuvitus. Lisäksi kirjasta löytyy paljon soilla liikkujien kertomuksia ja kokemuksia, mikä on mahtava lisä perustiedon lisäksi. Monelta suolta löytyy loppukesästä muuten myös kuvassa näkyvää herkkua, lakkaa.
 

Kuva kirjan aukeamasta. Houkuttelisi hiukan tuo suon laidalla yöpyminen, se voisikin olla retkikohteena ja kokemuksena ikimuistoinen. Itse tykkään suopursujen tuoksusta ja voisi olla jännittävää nukahtaa tuon tuoksun saattelemana.

 
Retki suolle - Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle -kirja on oiva opas soista kiinnostuneille ja kotimaan reissuja suunnitteleville. Ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!

 
t:Kati

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisia paikkoja, vaikka ei soilla tulekaan usein käytyä. Noista lakoista tuli heti lapsuus mieleen, kun käytiin kyläreisulla Ilomantsin lähellä ja käytiin keräämässä lakkokja.

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!