5.8.2018

Katin kirjanurkka - Portilla

Miia Kontro: Portilla -Suomalaisia kuolemanrajakokemuksia, Atena Kustannus Oy 2018, 223 s.

Tämä pieni, sinikantinen kirja vie lukijansa matkalle hiukan erilaisten kokemusten ja kertomusten pariin. Portilla -kirja on kokoelma eri-ikäisten ihmisten matkasta kuolemanrajakokemuksiin. Kuulostaa hurjalta ja sitä se onkin. Kirjan on kirjoittanut Miia Kontro, jonka omat kokemukset ja työskentely vanhusten palvelutalossa sytytti halun ymmärtää kuolemaa.Portilla -kirja on Atenan kustantama, kovakantinen ja 223- sivuinen lukuelämys. Kirjassa on 22 erilaista kertomusta ja kokemusta, joissa henkilöt ovat kokeneet matkan tuonpuoleiseen.


Kuvassa kirjan sisältöä. Portilla -kirjan kertomukset ovat uskomattomia ja lukiessa tulee välillä kylmiä väreitä. Ihmisten kokemukset tulevat todella lähelle ja moni kertojista onkin pitänyt kokemuksen sisällään varsin pitkään, peläten esimerkiksi läheisten suhtautumista asiaan ja kertoo kokemuksistaan vasta tämän kirjan sivuilla.


Kirjaa lukiessa tulee miettineeksi myös omaa suhtautumistaan elämään -ja kuolemaan. Mielenkiintoista on myös, kuinka samankaltaisia piirteitä eri tarinoilla on ja kuinka yksi asia yhdistää voimakkaasti kertojia. Nimittäin se, että tällaiset kokemukset muuttavat kokijan ajatuksia elämästä ja kuolemasta hyvinkin perusteellisesti. Upea ja lukemisen arvoinen kirja. ♥


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti