17.4.2019

Katin kirjanurkka - Mehiläisten maailma

 Tero H. Savolainen: Mehiläisten maailma, Tammi 2016, 168 s.

Muutama vuosi sitten meille kotiutui kanoja ja kukko ja ollaan saatu nyt nauttia omien kanojen kananmunista... jotka muuten ovat todellakin paremman makuisia kuin kaupan. Nyt seuraava haaveeni liittyy jälleen omavaraisuuteen... nimittäin mehiläisiin ja tarkemmin oman hunajan tuottamiseen.


Itselle täysin uusiin harrastuksiin ja asioihin kannattaa perehtyä kunnolla ja mehiläistenhoitoon liittyen erilaisia mehiläishoitokursseja järjestetäänkin nykyään ympäri Suomen maan. Kurssien lisäksi myös erilaiset opukset tarjoavat tietoa ja nyt esittelyyn pääsee Tammen valikoimista v. 2016 ilmestynyt kirja, Mehiläisten maailma.


Mehiläisten maailma -kirja kuljettaa lukijansa mehiläishoidon pariin, tarvittaviin välineisiin sekä myös mahdollisiin ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen. Kattava opas on hyvä näin aloittelijan näkökulmasta ja kirjan kuvat auttavat hahmottamaan mm. harrastuksen vaiheita sekä erilaisia hoitotöitä.


Niin, mistäs sitä aloittaisi. No nyt ensimmäisenä, näin kevätaikaan, voi vaikka hankkia hyvin talvehtineen pesän mehiläisineen. Näitä pesiä kannattaa etsiä esimerkiksi netin harrastelijafoorumeilta tai ilmoituksia alan lehdistä. Itse olen kahden vaiheilla, koska ensin minun pitäisi päättää haluanko tavallisen latomapesän vain nk. ylälistapesän... hmm.... molemmissa kun tuntuu olevan omat hyvät puolensa.


Kuvassa kirjan aukeama ja kuvassa mehiläisiä ohuen vahakannen päällä. Sato olisi valmis korjattavaksi.


Mehiläisistä on myös todellista hyötyä ja varsinkin jos kasvattaa omia marjapensaita, omenapuita ja muita hyötykasveja, jotka kaipaavat pölytystä, tulee sadosta pölytyksen ansiosta parempi. Saas nähdä, kuinka meidän sadon käy, kunhan saan tuon pesän ensin. :-)


Mehiläisten parissa saattaa törmätä sitten tällaiseenkin näkyyn, kuvassa parveilemaan lähtenyt mehiläisyhdyskunta. Parveilua tapahtuu varsinkin silloin, jos pesä käy liian ahtaaksi. Tähän tulisi vieläpä uskaltautua sitten niin lähelle kuin mahdollista ja pudottaa parvi rivakalla oksan heilautuksella alla olevaan pahvilaatikkoon tai pussiin. :-) Ei muuta kuin haaveilemaan ja saas nähdä kuinka tämä oma mehiläistenhoitoharrastukseni tästä etenee!


Yhteistyössä:
Kustannusosakeyhtiö Tammi

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti