4.1.2021

Kuu ja sää Päiväkirja 2021

Kuu ja sää Päiväkirja 2021, Yläkuu kustannus 2021

Kaunis valkea lumipeite on vallannut meidän tienoon. Tuntuu ihanalta olla tuolla ulkona, kun lumi narskuu kenkien pohjissa ja saa nauttia talvisista keleistä. Näin lumisia maisemia ei viime talvena tainnut muistaakseni olla ollenkaan. Ja muuten, hyvää uutta vuotta sinulle. Nyt täällä blogissa päästään myös uuden vuoden 2021 ensimmäiseen postaukseen ja tällä kertaa esittelyyn pääsee mielenkiintoinen päiväkirja.


Tässä talvisia tunnelmakuvia täältä Kuopion korkeuksilta. On kyllä niin kaunista. Maisema on sininen ja lumi painaa puiden oksiakin ihan notkolleen.


Ja mikä parasta, niin päivä pitenee taas pikku hiljaa eli kevättä kohti mennään... I-ha-naa!!!!


Olin jälleen meidän kissan kanssa lenkillä, kuten kuvasta näkyy... Tällä kertaa lenkkikaverina oli Topi. :-)


Mutta nyt siis tämän päiväkirjan esittelyyn. Kuu ja sää Päiväkirja on kovakantinen ja kattaa tietysti, kun päiväkirja on kyseessä, niin koko vuoden 2021. Olen ollut aivan kuun lumoissa viime kuukaudet, siitä asti, kun sain Yläkuu kustannukselta kirjan nimeltään Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa. Kyseisen kirjan esittelyyn pääset tästä, käyhän kurkkaamassa. Kuu nimittäin vaikuttaa niin moneen asiaan elämässämme, etten olisi uskonutkaan.


Tähän Kuu ja sää Päiväkirjaan 2021 voi lisätä omia merkintöjä, ja ihan mistä itse haluaa. Usein sääpäiväkirjaan merkitään juuri kyseisen päivän sääilmiöt ja niitä voi sitten vaikka myöhemmin tutkailla ja vertailla muiden vuosien kanssa. 


Ei uskoisi, mutta myös nuo istutusten tekemiset, nyt kun kevätkylvöt ovat pian edessä, on hyvä ajoittaa kuun vaiheiden mukaisesti oikeaan hetkeen. Uskomatonta, mutta on ihan tutkittu, että se auttaa kasveja kasvamaan paremmin. Nythän on pian aika laittaa esimerkiksi chilin ja paprikoiden siemenet kasvamaan.


Tässä aukeama päiväkirjan sivuilta, kesäkuulta. Tässä näkee aina, että missä vaiheessa kuu mahtaakaan olla. Tätä päiväkirjaahan voi muuten sitten myös pitää ihan kalenterinakin, kun tilaa on mukavasti omien menojen ja muiden vastaavien merkkaamiseen.


Päiväkirjan loppupuolella on monta sivua omia merkintöjä ja muistiinpanoja varten. En olekaan pitänyt päiväkirjaa moneen vuoteen ja nyt onkin jännä täytellä tätä Kuu ja sää Päiväkirjaa 2021. Pitääpäs nyt ihan ekana katsoa, että milloin on oikea aika istuttaa niitä chilin siemeniä multaan. Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja palaillaan taas pian!

t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti