24.4.2016

Katin kirjanurkka - VEGE! Kasvisruokaa kiitos!

Alex Nieminen & Riikka Sukula: VEGE!, Kustantaja: Readme.fi 2016, 404 s.
 
Viime aikoina olen taas pohtinut enemmän syömääni ruokaa, ruoan eettisyyttä sekä terveyttäni. 
Kait se on niin, että kun ikää tulee, niin nousee mieleen terveysasiatkin ihan eri tavalla kun 
silloin aikoinaan... :-) 

Olen aina ollut erittäin eläinrakas ja muistan, kuinka 16-vuotiaana olin kasvisruokavaliolla yli vuoden verran ja ihan täysin eettisistä syistä. Mielestäni lihan syönti ei ollut oikein. Retkahdin sitten porsaankyljyksen edessä ja sen jälkeen olen kunnostautunut sekasyöjänä, mutta...
  

...yhä mietin syömisiäni ja viime aikoina taas todella aktiivisesti. Asiaa ei auta ollenkaan kaikkien niiden teurastamo- ja eläinoikeusaktivismivideoiden katselu netistä. Viimeinen niitti lihan syönnin vähentämiseen tuli viime kesänä. Otimme meille asustamaan lemmikkikanoja. Kun olen nyt nähnyt, kuinka silminnähden onnellisia kanat ovat, kun pääsevät kuopimaan vapaana pihamaata, mietin, että miksi. Miksi nykyaikaisen, tehokkaan ruokateollisuuden täytyy olla niin raakaa...noh tästä voisin paasata vaikka kuinka. Nyt siirryn esittelemään tätä aivan huikeaa keittokirjaa nimeltä:
VEGE! -tuoreita makuja kotikeittiöstä. Vuorossa on jo suositun kirjan neljäs painos!


Alex Niemisen ja Riikka Sukulan VEGE! on huikea teos. Kirjassa on kaikkiaan 404 sivua (!) konstailemattomia ja kekseliäitäkin ruokaohjeita. Kirja painottuu pelkästään kasvisruokaan, mikä ei ole yhtään huono asia. Näin sekasyöjänäkin kirjan reseptit tuntuvat olevan erittäin kokeilunarvoisia. 
Maistuisiko vietnamilaiset kesärullat ja sataykastike tai entäs lämpimät avokadoleivät ja pico di 
gallo -salsa...entäs kukkakaalinlehtikääryleet ja jälkiruoaksi italialainen marenki...nam...

Keittokirjoja olen selaillut vuosien aikana useita ja VEGE! on visuaalisesti mielestäni yksi parhaista. Kirjan kuvat ovat uskomattomia. Ne ovat ensinnäkin todella kauniita mutta myös informatiivisia ja selkeitä. Kuvaajana on toiminut brittiläissyntyinen Andy Taylor. Hatunnosto hänelle kuin myös kirjan kirjoittajille, Alex Niemiselle ja Riikka Sukulalle. Tämä kirja ei tule pölyttymään kirjahyllyssäni...vaan tulee samantien kovaan käyttöön ja perheemme ruokalistojen iloksi!


 Kirja sisältää mm.

Salaatit
Brunssi
Keitot
Pizzat
Leivät, burgerit ja piiraat
Mezet ja muut lähi-idän herkut
Risotot
Liemet
Pastat
Pestot
Lasagnet ja uunipastat
Pääruoat
Eteläintialainen illallinen
Kasvissyöjän "rapujuhlat"
Jälkiruoat


Kiitos ihanasta yhteistyöstä, 
Kustantamo readme.fi!

http://readme.fi/main.php

-Kati-

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kirja. Ja samoja mietteitä täälläkin. Katselin vähän aikaa sitten Food Inc -dokumenttielokuvan ja osui ja upposi.

    VastaaPoista