5.7.2018

Terassin suunnittelua ja Cool-Well


Mikä ihme tämä on... no sitä minäkin ihmettelisin, jos näkisin tämän kuvan ja en tietäisi ollenkaan... saanko siis esitellä, puutarhamme uuden tulokkaan, maan syvyyksiin upotettavan kylmäkaivon. Erikoinen vekotin toimii ilman sähköä ja on siten ekologinen vaihtoehto. Kylmäkaivo pitää sisällään säilytettävät limsat ja juomat kätevästi kylmänä. Niinhän sitä muinoin säilytettiin maan pinnan alapuolella ruoka-tarvikkeita, siellä syvyyksissä kun on juuri sopivan viileätä.


Tässä kuvassa tuo kylmäkaivon sisus näkyy paremmin. Sen saa tuosta kahvasta nostamalla ylös kuorestaan. Eli juomat, kuten limutölkit sopivat oikein kivasti noihin syvennyksiin. Käytössä on kaikkiaan kolme kerrosta, jos on oikein kovakin jano. Virvokkeille on tässä kylmäkaivossa tilaa yhteensä 24:lle tölkille tai pienille pulloille ja ohjeissa lukee, että tuohon keskikohdan aukkoon saa ujutettua myös vaikka kokonaisen ison limupullon.


Löysin tämän mielenkiintoisen kaivon Coolstuffin valikoimista. Coolstuffilta löytyy aina kaikkea jännittävää ja tällaiseen en ollutkaan aiemmin törmännyt. Tämän kylmäkaivon nimi on Cool-Well ja valmistusmateriaalina on käytetty vahvaa kierrätysmuovia, jälleen niitä ekologisia valintoja!


Meidän pihamaalla on puusauna, joka on rakennettu 1900-luvun puolivälissä. Tähän ikkunan eteen on tarkoitus rakentaa tänä kesänä pieni terassi. Terassiin tulee avattava luukku, ja luukun alla tulee sijaitsemaan tämä Cool-Well-kylmäkaivo. Ja tulee tuon terassin myötä tuo saunan edustakin siistiytymään, onneksi. :-)


Kaivuuhommat käynnissä. Lapio joutuu meidän pihamaalla yleensä koville, kivistä ja savimaasta kun ei ole pulaa. Kylmäkaivo on aika kookas, 30 cm x 30 cm x 50 cm joten kaivettava kuoppa saa olla syvä. Kaivaa kannattaa reilusti syvälle koska kaivon pohjalle kannattaa tehdä salaoja, sorasta ja hiekasta. Muuten rankka vesisade saattaa nostaa tyhjiön maasta, kaivo kun on täysin vesitiivis.


Laittelen kuvia terassin rakentamisen etenemisestä, jospa sitä loppukesästä jo saisi istuskella tasaisella puupinnalla. :-)


Pena-kissa on päässyt tänä kesänä herkuttelemaan. Tässä maistelee hauen pyrstöä. 
Ihanaa kesää!Yhteistyössä:
Coolstuff

http://www.coolstuff.fi/


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti