30.9.2018

Pyyhekuivain ♥ Sentakia


Syksy, tuo sateen ja viiman vuodenaika, joka on jälleen saapunut ja joka luo omat haasteensa pyykkihuoltoon ja varsinkin pyykin kuivaamiseen. Nyt blogissa pääseekin esittelyyn tämä kodinhoitohuoneemme seinällä näkyvä teräksinen Sentakia Oy:n kätevä pyyhekuivain, joka on ollut oikea helmi ja apu arjen askareissa.


Aloitetaan siitä, kun pyyhekuivain saapui kotiimme. Mikähän paketti se tämä mahtaa olla... tuumiskelee tässä kuvassa meidän kissakolmikkomme vanhin, jo kunnioitettavaan eläkeikään päässyt Vili. Paketti on tukeva, kuten kuvastakin huomaa, ja ei ollutkaan niin painava, mitä ensin paketin koon puolesta ajattelin. Sain oikein hyvin kannettua tämän paketin omatoimisesti ensin postista autoon ja sitten määränpäähän eli kotiin. 


Paketin avausoperaation jälkeen oli aika ihailla sisältöä. Paketista löytyi kotimaisen, v. 2000 perustetun Sentakia Oy:n sähkötoiminen pyyhekuivain, malli nimeltään XY-4 R sekä asennusohjeet ja tarvikkeet seinäkiinnitystä varten. 


Ihana tietää, että jatkossa tämän kuivaimen avulla pääsen pyyhkeiden ja pikku pyykin kuivaamisessa helpommalla. Kuivain toimii muuten myös kivana lämmönantajana ja kuivaa samalla kosteaa, ympäröivää ilmaa esimerkiksi kylppärissä ja kodinhoitohuoneessa, siellä, minne kuivaimen sitten haluaakin kiinnittää. Pintalämpötila kuivaimessa sen päällä olessa on n. 43 °C - 47 °C.


Hyvin pakattu tuote kertoo valmistajastaan aina vain positiivisia seikkoja. Kuvassa pyyhekuivaimen alaosan "jalat" tiukasti pahvisuojaan pakattuna.


Pakkauksessa tulee mukana tarvittavat ruuvit ja kiinnikkeet pyyhekuivaimen asennusta varten. Meillä kuivain asennettiin kodinhoitohuoneen seinälle, kipsilevyyn, joten nuo muoviset tulpat ovat tällöin tarpeen. Tämä malli XY-4 R on valmistettu ontosta, ruostumattomasta ja kiillotetusta teräsputkesta. Teline ei itsessään paina paljoa mutta kiinnitettäessä kannattaa ottaa huomioon, että painoa tulee lisää pyyhkeiden ja pyykkien muodossa.



Valitsimme kotiimme "oikeakätisen" version eli pistokejohdon lähtö on meidän telineessä ylhäällä oikealla. Hyvä, kun on vaihtoehtoja, koska jokainen koti ja tarve on erilainen. Halutessaan kuivaimen saa myös ilman tuota johtoa ja pistotulppakytkentää, jolloin sähkömies voi tehdä kiinteän asennuksen. Tällöin johto ei jää näkyviin. Meille tällainen johdollinen teline käy oikein mainiosti ja tämä oli niin vaivaton ja helppo asentaa. Johdon pituus on 120 cm.


Pyyhekuivaimen yksityiskohdat ovat laadukkaita ja tukevia ja tuo kiiltäväksi kiillotettu teräspinta on mielestäni todella kivan näköinen. Sentakia Oy:n pyyhekuivain XY-4 R on leveydeltään 55 cm, korkeus on 87 cm ja syvyys 20 cm. Kuivaimen sähkönkulutus on mukavan pieni; 50 wattia (W). ♥


Tässä kuivainmallissa on mielenkiintoinen ja käyttäjää ajateltu muotoilu. Alaosa on nimittäin muotoiltu kapenemaan seinään päin jolloin pyyhkeet ynnä muut riippuvat vapaasti, nopeuttaen kuivumisprosessia. Plussaa on myös tuo yläosan kiinteä hylly, joka niin ikään lämpenee kuivaimen ollessa päällä. Tällainen hyllytila on todella kätevä esimerkiksi kenkien kuivaamisessa ja sitä kyllä tarvitaan varsinkin näin syksyn ja tulevan talvenkin aikaan.


Kuivain laitetaan päälle ja suljetaan yläosan on-off-kytkimellä. Kytkimessä palaa valo kytkimen ollessa on-asennossa eli päällä. Tykkään tästä kuivaimesta todella paljon ja on aina ihana löytää omaan kotiin sopivia, arkea helpottavia tuotteita. Sentakia Oy valmistaa koteihin ja julkisiin tiloihin erilaisten pyyhekuivaimien lisäksi myös vesipumppuja ja ilmansuodattimia. Kurkkaa www.sentakia.com josta löytyy paljolti erilaisia kuivainvaihtoehtoja ja myös jälleenmyyjien tiedot löytyvät sivustolta. 

♥ Oikein ihanaa syksyn aikaa! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Aika hauskan ja käytännöllisen näköinen tuo pyyhekuivain. Mäkin olen etsinyt jo vähän aikaa uutta, sillä meillä on tuo kuivain tehty jostain ihme materiaalista ja haluaisin ehdottomasti teräksisen. Pitääpä mennä selailemaan tuolta, jos löytyisi vielä noita malleja, niin voisi tilata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tässä on kyllä muotoilija tehnyt huipputyön! Todella kätevä käyttää ja juuri tuo käytettävyys ja vaivattomuus on kyllä tärkeintä näissä kodin jutuissa! :-)

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!