12.9.2018

Virkkaa itse matto ♥ Lankava


Käsillä tekeminen on mielestäni niin rentouttavaa ja varsinkin neulominen ja virkkaaminen ovat niitä parhaimpia oman ajan juttuja. Jotenkin aivan sukellan tuohon tekemiseen ja samalla tuleekin usein miettineeksi syntyjä syviä ihan huomaamattaan. Nyt esittelyyn pääsee ihana ja helposti käsiteltävä  materiaali ja tuolla postauksen lopussa on muuten sitten kuva tästä tuloksesta, jonka tein tällä harmaalla Lilli -ontelokuteella ja isolla 8 mm virkkuukoukulla by Lankava.



Kauhavalla sijaitseva Lankava Oy valmistaa erilaisia lankoja ja verkkokaupan valikoimissa on satoja ihania vaihtoehtoja erilaisiin käsitöihin, joissa vain mielikuvitus on rajana. Kurkkaa vaikka verkkokauppaan, jossa on erilaisia ihania lankoja ja vaikka minkälaisia käsityötarvikkeita: www.lankava.fi!


Lilli -ontelokuteen materiaalina käytetään 80 % kierrätyspuuvillaa ja 20 % polyesteriä. Kuvassa myös maton virkkaamiseen kivasti soveltuva alumiininen 8 mm virkkuukoukku, punaisessa kuosissaan. 


Lilli -ontelokude on nimensä mukaisesti onttoa ja putkimaista käsityömateriaalia, joka taipuu moneen muotoon. Itse innostuin virkkaamisesta ja oman pienen maton tekemisestä ja mietin sekä suunnittelen jo seuraavaa projektia. Tämä kude on muuten ekologista materiaalia (ihanaa!), ja se valmistetaan kierrätyspuuvillasta eli tarkemmin trikooteollisuuden leikkuujätteestä, joka muutoin menisi hukkaan. Ja ei tuo ekologisuus siihen lopu...


...vaan Lilli -ontelokudetta ei tarvitse edes erikseen värjätä tehtaalla vaan väri määräytyykin juuri tuon kierrätysmateriaalin pohjalta. Eli ei turhaa veden tai värjäyskemikaalien käyttöä, ihan mahtavaa!


Kuvassa maton alkua. Ihanaa tämä virkkaaminen ja yllättävän nopeatekoinen tällainen ontelokuteella tehty matto. Tähän omaan versiooni meni muutama ilta virkatessa. Ohje tähän mattoon löytyy niin ikään Lankavan verkkosivuilta ja siellä onkin ohjeita erilaisiin käsitöihin vaikka kuinka paljon. Omaa mattoa tekiessä hiukan muunsin ohjetta maton reunan osalta, mutta perusohjeilla pääsee pitkälle. Tässä linkki maton ohjeeseen: Juhannusruusu -matto.


Siinä se nyt on, elämäni ensimmäinen itse virkattu matto, meidän kodinhoitohuoneen lattialla. Tähän mattoon meni kaksi 1 kg kerää Lilli -ontelokudetta ja jäi hiukan ylikin. Tykkään tästä todella paljon ja seuraava projektini taitaakin olla hiukan isompi matto eteiseen. Hmm... minkähän värin sitä valitsisi! Mukavaa syksyä!  ♥


Ihanassa yhteistyössä:

-Kati-

2 kommenttia:

  1. Ihana matto! Minulla on itselläkin tekeillä juuri tuosta kyseisestä ontelokuteesta, Lankavan Aada-matto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä kivaa ajanvietettä ja mukava sisustaa kotia itse tehdyillä jutuilla. :-) Mukavia virkkaushetkiä!

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!