1.7.2019

♥ Ihanuuksia saunan lauteille ♥


Heinäkuun alkua eletään ja ihana kesä onkin juuri nyt parhaimmillaan. Luonto on kukkeimmillaan ja saa todellakin nauttia jälleen tästä parhaasta vuodenajasta, ihanaa. Jännä, että vaikka kelit ovat kuumat, on tuo ulkosaunakin kuitenkin meillä lämmennyt lähes päivittäin. Saunassa rentoutuu vaan niin hyvin ja se olo varsinkin puilla lämmitettävän ulkosaunan jälkeen on vaan jotain upeaa. ♥


Meillä saunan lauteet ovat kovassa käytössä, kun useampi henkilö saunoo ja vieläpä eri vuoroin. Pesen saunan vähintään kaksi kertaa vuodessa, useammankin kerran tarpeen vaatiessa. Tuolloin jynssään varsinkin lauteet puhtaaksi runsaalla vedellä ja mäntynestesaippualla. 


Saunassa on hyvä olla oikeasti sellainen kuumuus, että vesi oikein sihisee, kun sen heittää kiukaalle. Puusaunan lämpö on jännällä tavalla erilaista kuin sähkösaunan, keho jotenkin ottaa lämmön puusaunassa paremmin vastaan ja puusaunassa tulee parempi olo... 


...tästä on ihan tutkimustakin tehty, puulämmitteisessä saunassa on nimittäin paljolti negatiivisia ioneja, jotka ihmisen keho tuntee miellyttävämpänä kuin positiiviset ionit, joita ikävä kyllä vapautuu varsinkin sähkösaunassa.


No se saunan kuumuus lämmittää myös saunan rakenteet ja lauteet kuumiksi, joten kuuman puun ja omien istumalihaksien väliin on ihan hyvä käyttää laudeliinaa tai peflettiä. Nyt esittelyyn pääsee kauniit Suomessa valmistetut laudeliinat by Alajärven Kotitekstiili Ky




Alajärven Kotitekstiili Ky on vuodesta 1951 toiminut perheyritys, joka valmistaa erilaisia kodintekstiilejä, paitoja sekä liikelahjoja. Kutomo, ompelimo sekä tehtaanmyymälä sijaitsee Alajärven keskustassa, Etelä-Pohjanmaalla.



Ihastuin näihin kauniisiin Lehtimetsä -laudeliinoihin. Värimaailma näissä on yksi oma mielivärini; harmaa ja kankaaseen on kudottu kaunis koivunlehtikuvio. Materiaalina on käytetty 70 % pellavaa ja 30 % puuvillaa.


Lehtimetsä -laudeliina on mukavan jämäkkää tekoa mutta on kuitenkin samalla miellyttävän pehmeä. Se on tuon pellavan ansiota. Pellava on muuten myös todella kestävä ja myös imukykyinen, joten soveltuu todella hyvin saunassa käytettäväksi. 


♥ Ihanaa kesää ja ei muuta kuin saunomaan! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!