30.10.2019

Oma tammi kasvamaan ♥ Lil plot


Eikös olekin melkoisen muhkeita siemeniä! Puutarha- ja pihahommat ovat mielipuuhaani, tosin nyt talvi tekee kovasti tuloaan ja nämä puuhat pitää laittaa vähäksi aikaa jäihin... kirjaimellisesti. Näistä siemenistä pitäisi sitten aikanaan kasvaa aivan erityinen puu oman pihamaamme keskiöön. Arvaatko minkä puun siemeniä nämä mahtavatkaan olla...


Nämä kuvassa näkyvät palleroiset ovat Okatammen siemeniä. Tammi on ollut toivelistallani jo vuosia ja jos oikein muistelen, niin ajatus tuli mieheltäni alun perin. Tammi on upea puu, jotenkin mystinenkin ja kyllä tuo Tammi jollakin tapaa itselleni kuvastaa ikuisuutta, perhettä ja muistoja. Tammea muuten pidettiin aikoinaan meillä Suomessa pyhänä puuna ja Kalevalassakin se mainitaan. 


Nämä Okatammen siemenet kuuluvat Lil plotin puunkasvatuspakettiin. Paketti sisältää kaiken ikioman puun kasvattamiseen. Nämä omat siemeneni istutan nyt multaan sisätiloihin ja iik... toivottavasti on sitten keväällä jo pienen pieni tammen alku ulos siirrettäväksi eli pysyhän kuulolla, aion nimittäin esitellä kasvun ihmeet sitten ensi kesän kynnyksellä! Jännittää!



Siinä postilaatikon uumenista sisälle kannettu ja juuri avattu Lil plotin puunkasvatuspaketti, voíla. Sisältö näissä paketeissa on yhtälainen, paitsi siemenpussin sisältö tietysti sitten riippuu täysin mitä itse haluat kasvattaa. Pakettiin kuuluu siemeniä, joita on aina enemmän kuin yksi, mikä takaa sen, että vähintään yksi puu alkaa kasvamaan, paketista löytyy myös ohjekirja, kunnon suomalaista kompostimultaa(!) sekä jännä, pahvinen ja itse koottava Lil plot-kasvatusastia.  Tuo kasvatusastia on vedenpitävä ja täysin kierrätettävää mallia ja sen voi uudelleenkäyttää toisille kasveillekin niin halutessaan.


Lil plot toimii Helsingistä käsin, jossa myös Lil plot-puunkasvatuspaketit pakataan lähetettäväksi asiakkaille. Idea on mielestäni aivan mahtava. Lil plotin verkkokauppa on selkeä ja miellyttävä selailtava. Erilaiset puut on verkkokaupassa jaoteltu ulkona kasvaviin ja sisällä kasvaviin.


Lil plotin puunkasvatuspaketin avulla pääsee kasvattamaan oman puun vaikka omaa puutarhaa tai pihamaata ei olisikaan ja kaikki tarvittava kasvun alkuun on yhdessä paketissa. Valinnan vaikeus tulee, kun huomaa, että sitä kasvatusvalikoimaa onkin sitten vaikka kuinka, mutta sehän onkin hyvä... kun kerran pääsee kasvattamisen makuun niin tekee mieli koittaa kasvattaa muitakin puita itselle. Haluaisin kasvattaa vielä joskus ainakin Granaattiomenapuun. valikoimasta löytyy muuten myös mm. Kaktus(!), Eukalyptuspuu, Sitruunapuu, Kahvipuu ja Sinikuusi, vain muutaman mainitakseni.


Kierrätettävän ja vedenpitävän kasvatusastian pahvi on tukevaa ja kokoaminen oli helppoa. Kokoamisohjeet tulevat paketissa mukana. 


Multa astiaan ja siemenet itämään. Tällaisen ulkona kasvavan puun, kuten tammen, siementen itäminen voi kestää kauankin ja nyt minun tulee huolehtia, että multa pysyy sopivan kosteana. Pienen puun alun voi sitten ensi kesänä istuttaa ulos... arvaa maltanko odottaa! :-) 


Kastelun jälkeen aletaan odottelemaan ensimmäisiä kasvun ihmeen pilkahduksia... I ♥ Lil plot! Siis miten ihana idea tämä on myös antaa vaikka lahjaksi! Vink, vink, joulu on kohta ovella tai vaikka synttärilahjaksi. Ja toimitus on muuten ilmainen! Ihanaa talven alkua sinulle! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

2 kommenttia:

  1. I find oak seedlings growing throughout my garden.
    Thanks go entirely to the squirrels who have planted them. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You are so lucky... We rarely have wild oak trees here. I hope that I can grow my own oak tree now. :-)

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!