30.11.2019

Lypsyjakkara sai uuden kuosin ♥ Frenchic


Marraskuun viimeistä päivää vietetään ja huomenna alkaa jo joulukuu! Kyllä aika menee nopeasti ja jotenkin niin ihanaa, kun tuo loka- ja marraskuun aika alkaa olla ohi. Nuo pari kuukautta nimittäin ovat sitä vuoden pimeintä aikaa ja nyt alkaa mielessä olemaan jo joulutohinatkin entistä enemmän. Joulujuttujen lisäksi olen nyt viime päivinä fiilistellyt näiden niin upeiden Frenchic-maalien, -vahojen ja -sabluunoiden kanssa ja meidän vanha lypsyjakkarakin sai uuden kuosin. ♥ Frenchic


Onko Frenchic -tuoteperhe sinulle tuttu? Tämä huonekalu- ja sisustusmaalisarja on valloittanut viime vuosina monen sydämen. Kyse on nimittäin maalista, joka on ekologinen ja täysin liuotteeton kalkki- ja mineraalimaali. Maali on hajuton ja sitä ei tarvitse ohentaa, joten maalipurkki vain auki ja maalaamaan, kuten itsekin tein. Helppoa!


Frenchic -maalit ovat turvallisia käyttää ja ne soveltuvat myös lastenhuoneisiin ja lasten kalusteisiin oikein hyvin. Sain testiin neljä eri sävyä. Näitä maalin eri sävyjä voi käydä ihailemassa Pappilan Sunday Shopin verkkokaupassa, sävyjä on nimittäin todella paljon. Itseäni noissa sävyissä miellyttää se, että ne ovat todella kauniita, hillittyjä ja moni niistä myös ehkä vähän entisaikaan viittaavia.


Ja siinä se on... Frenchic -projektini nro 1. Vanha ja jotenkin kovin sympaattinen lypsyjakkaramme joka on "hiukan" kärsinyt vuosien saatossa. Tämä jakkara on ollut meillä käytössä mm. viherkasveilla alustana ja välillä pikku istuimenakin. Nyt tämä saa pian pintaansa uuden kuosin by Frenchic! ♥


Tämä jakkara tuli käytännössä yllärinä muutossa ja löytyikin vanhan aittamme uumenista.


Jakkara on todellakin nähnyt elämää ja pidän tuosta pinnasta niin, etten halunnut sitä hioa liikaa vaan puhdistin ja pyyhin maalattavat pinnat pienen hionnan jälkeen. Naulanreiät, kulumat ja kolhut saivat jäädä jakkaraan. 


Hiomapuuhat käynnissä...Tässä näkyy valitsemani sävyt ja näihin ihastuin! Ylhäällä vasemmalla vaalea sävy Polar Bear, sen vieressä ylhäällä tummanharmaa Lady Grey, alhaalla vasemmalla lypsyjakkaraamme valitsemani sävy, hiukan vihreään vivahtava Wedgewood Green ja sen vieressä alhaalla oikealla Sugar Puff.


Tykkään tuunata huonekaluja ja pikku esineitäkin ja kotoamme löytyykin melkoinen sekoitus uutta, vanhaa ja tuunattua. Aika moni kirppis- tai antiikkikauppalöytö on muuttanut maalilla tai verhoilulla ilmettään ja se onkin minusta ihanaa, kun saa loihdittua löydöistä ihan omanlaisensa ja omaan tyyliin sopivan. 


Siveltimet ovat kyllä näissä maalaus- ja tuunausprojekteissa ihan a ja o. Ihastuin tuohon ylempään ovaalinmuotoiseen Frenchic -siveltimeen. Maali oli helppo levittä tällä siveltimellä lypsyjakkaraan ja jäljestä tuli siveltimen avulla mukavan tasainen. 


Siveltimistä ja sudeista on iloa pitkään, kunhan muistaa hoitaa ne ja pestä aina käytön jälkeen. Frenchic -maalit ovat vesiliukoisia joten itse pesin sudin saippuavedellä käytön jälkeen.


Ja sitten maalaamaan. Maali on mukavaa käyttää, koska se on tuoksutonta ja ei tarvitse välttämättä ohentaa, ellei tee jotain erikoistuunauksia ja efektimaalauksia, joita näillä Frenchic -maaleilla voikin myös halutessaan tehdä.


Kaksi kerrosta maalia riitti mukavasti tähän jakkaraan. Ja sitten se sabluuna...


Pappilan Sunday Shopista löytyy vaikka mitä ja myös erilaisia muotteja, siirtokuvia ja sabluunoita on verkkokauppa pullollaan. Meille kotiutui tämä Frenchic -sarjan sabluuna, johon ihastuin kertaheitolla kun tämän bongasin. Nämä mehiläiset pääsevät koristamaan vielä monia pintoja ja nyt tämä hyönteiskuvio pääsee myös lypsyjakkaraan! ♥


Siis niin suloinen mehiläinen tulikin tuon sabluunan kanssa... sain jo monta uutta tuunausideaa tällä kuviolla... :-) Tämän mehiläisen sävyksi valikoitui tummanharmaa Frenchic maalin sävy Lady Grey. Sitten vain viimeistely eli Frenchic-huonekaluvaha koko komeuden päälle ja voìla... valmis!Lypsyjakkaran joka nurkkaan ilmestyi lentelemään yksi mehiläinen. ♥


Kun sitä omaa mehiläispesää en ole vielä hankkinut, vaikka suunnitelllut jo monta vuotta, niin ompahan edes tällaisia pikku mehiläisiä ihasteltavana! ♥


Busy Bees -niminen sabluuna on valmistettu kestävästä ja pestävästä kalvosta. Sabluunan koko on A4 -kokoluokkaa. Yksittäinen mehiläiskuvio on leveydeltään n. 7,4 cm ja korkeudeltaan n. 5,8 cm.


Siinä se on! Tosi nätti tuli tästä ja arvatkaas vaan, meinaanko tuunata melkoisen pian muutakin... no kyllä vaan ja ei muuta kuin maalaamaan!Ihanaa joulukuun alkua sinulle ja luovuus valloilleen! Näistä Frenchic -maaleista, -vahoista ja kaikista ihanista tykötarpeista maalaukseen löydät lisää tietoa Pappilan Sunday Shopista: www.pappilansundayshop.com.


Ihanassa yhteistyössä:
♥ Frenchic & Pappilan Sunday Shop ♥-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti