29.3.2020

Katin kirjanurkka - Helppo lavaviljely

Eva Robild: Helppo lavaviljely, Kustannus-Mäkelä Oy 2020, 122 s.

Maaliskuun loppupuolella ollaan ja kevättä kohti kuljetaankin jo kovaa vauhtia. Tänään on ollut lämpötila nollan tienoilla ja aurinko paistanut. Meinasin tänään alkaa istuttelemaan varhaiskylvöjä mutta maa olikin niin kovaksi mennyt pakkasen voimasta, että jätänpä parempaan aikaan tuon istutushomman. Mutta siis nyt pitkästä aikaa kirjan kimppuun ja tätä olenkin ahminut viime päivinä.


Olen täällä blogissa esitellyt erilaisia kirjoja vuosien varrella ja oma kirjahyllyni pursuaa puutarhanhoito- ja ruokaohjekirjoja, ne kun ovat dekkareitten lisäksi mielilukemistani. Tämä Eva Robildin kirja, Helppo lavaviljely opastaa lavaviljelyharrastuksen saloihin. Kirjassa on reilut 120 sivua. Voisi sanoa, että kaikki lavaviljelystä tarvitsemasi tieto löytyy nyt yksien kansien välistä.


Kirjan sisältöä.


Kiva yllätys oli, kun huomasin, että kirjassa on mukana myös tällaisia tärppejä, ruokaohjeita, joihin voi käyttää lavasta saatavaa satoa.


Kirjan kuvitus on jälleen kerran aivan ihanaa ja ideoitahan näistä saa tosi runsaasti myös omaan pihaan. Meidän pihalla on lavoja useita ja kasvihuoneeseenkin olen sellaisen asentanut, tykkään lavan helppohoitoisuudesta ja on se vaan kätevä, kun istutusalusta pysyy parempana. Lavoja voi myös kasata päällekkäin niin monta, kuin on tarvetta jos vaikka kasvualustan tulee olla erityisen syvä.



Lavaviljelyssä on myös se hyvä puoli, että satoa saa useamman kerran kasvukaudella ja istutella voi vaikka mitä yhteen ja samaan lavaan. Ei muuta kuin niitä lavakauluksia metsästämään tai rakenna oma lava pitkästä tavarasta... ihan mikä itselle parhaiten sopii. Ihanaa kevään aikaa ja palaillaan taas!


Yhteistyössä:
Kustannus-Mäkelä Oy

http://www.kustannusmakela.fi/etusivu/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!