5.4.2020

Katin kirjanurkka - Kombuchaa ja kimchiä helposti

Erica Palmcrantz Aziz: Kombuchaa ja kimchiä helposti, Kustannus-Mäkelä Oy 2020, 95 s.

Ulkona paistaa sunnuntainen aurinko ja lämpötila on jo noussut aamun nollalukemista. Toivottavasti nyt nousisi vaan nuo lämmöt ihan kunnolla, niin pääsisi vaikka haravoimaankin pihamaalta syksyn lehtiä kompostiin. Täällä kirjanurkassa fiilistellään tänään terveyden ja maitohappobakteerien maailmaa, esittelyyn pääsee Kustannus-Mäkelän uutuuskirja: Kombuchaa ja kimchiä helposti.


Kombuchaa ja kimchiä helposti on kovakantinen ja melkein 100-sivuinen kirja, joka on täynnä tee-se-itse-ohjeita hapattamalla säilöntään ja fermentointiin. Näillä askelilla voit valmistaa itse mm. kombuchaa, joka on hapatettua juomaa ja kimchiä eli hapattamalla säilöttyjä vihanneksia.


Nämä molemmat, kombucha ja kimchi ovat oikeaa superravintoa ja molemmissa on terveydelle myönteisiä vaikutuksia, ns. hyviä bakteereja. Kirjassa kerrotaankin, että hapatettu ravinto säilyttää, korjaa ja vahvistaa elimistön omaa puolustusjärjestelmää. 


Kombuchaa ja kimchiä helposti -kirjan sisältöä.


Kirjan alkuosassa on selkeät ohjeet, kuinka valmistat teepohjaista kombuchaa ja myös hapattamalla valmistettavaa kimchiä, joka on muuten Korean kansallisruoka. Kimchiä syödään Koreassa noin 150 miljoonaa kiloa vuodessa ja sitä tarjoillaan käytännössä joka aterialla.


Kirjassa on paljon mukana myös erilaisia ruokaohjeita. Tässä kuvassa komeilee herkullisen näköinen suklaamoussetorttu, jossa hyödynnetään myös näitä hapatettuja ainesosia. Tätä ajattelin itse kokeilla valmistaa kirjan ohjeiden mukaisesti. Mukavaa huhtikuun alkua, voimia... ja palaillaan taas pian! ♥


Yhteistyössä:
Kustannus-Mäkelä Oy

http://www.kustannusmakela.fi/etusivu/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!