14.4.2020

Meille rakentuu kasvihuone ♥ Macea


*Yhteistyössä: Macea Oy* Ihana kevät. Tämä vuodenaika on mielestäni mieluisinta ja kyllä oikeastaan myös sitä touhurikkainta aikaa, ainakin puutarhahommia ajatellen. Ei ole kyllä ihmekään, kun melkein koko pitkän talvikauden odottaa ja suunnittelee, mitä sitä keväällä sitten pihalla touhuilisi. Yleensä aina alkuvuodesta alan jo miettimään seuraavan kesän satoa ja teen kylvösuunnitelmia, niin se hiukan helpottaa tuota odottelua. Tänä kesänä meidän pihamaalle nousee myös kuvassa komeileva kasvihuone, jonka nimi on Tarmo ja nyt pääset tämän kasvihuonepostauksen matkassa rakentamisen alkuvaiheeseen! ♥


Tässä pari tunnelmakuvaa meidän pihalta, kuvattu muutama päivä sitten. Omenapuun alla kasvavat perinneperennat, keltaiset narsissit, pilkistävät varovasti mullan alta. Nämä narsissit ovat todella vanhaa kantaa ja olen niin iloinen, että sain nämä muutama vuosi sitten meidän pihamaalle.


Kukahan siinä on tepastellut... Tarmo-kasvihuone tuli kotipihaan asti kuljetettuna ja koko kasvihuone mahtuu kahteen isoon pahvilaatikkoon. Tämä Tarmo-kasvihuone löytyy Macean valikoimasta. Macean verkkokaupasta löytyy vaikka mitä mielenkiintoista ja Macealla on muuten myös kaksi myymälää, Hollolassa sekä Lahdessa. 


Toisessa laatikossa on kasvihuoneen ikkunat eli kennolevyt ja toisesta pitkänomaisesta laatikosta löytyi sitten rungon alumiiniset osat, ruuvit, mutterit ja muu tarvittava välineistö kokoamista varten. Ensin tarkistin, että kaikki tarvittavat osaset löytyi laatikoista ja tästä se kasvihuoneen kokoaminen sitten alkaa.


Kasvihuoneen kennolliset ja jämäkät polykarbonaattilevyt nätissä rivissä.


Kuvassa on Tarmo-kasvihuoneen mukana tuleva sokkeli, yksi osa siitä. Sokkelin päälle varsinainen kasvihuone sitten asennetaan.


Tässä vielä kuvaa tuosta kennolevyn rakenteesta. Levy on paksuudeltaan 4 mm joten ei ihan helposti rikkoonnu ja tuo levyn rakenne tukee myös kokonaisuutta. Kestävyys on kyllä ensisijaisen tärkeää, kun miettii kasvihuoneen hankintaa. Meillä täällä pohjolassa kun esimerkiksi lumikuorma saattaa rikkoa ja vääntää kasvihuoneen rakenteita talviaikaan.


Ja mitenkäs muuten voisikaan rakentaa tämän, kuin seuraamalla ohjekirjasta step-by-step-ohjeita!


Osia tällaisessa itse koottavassa kasvihuoneessa on tietysti useita. Kiva ominaisuus kokoamista ajatellen on, että esimerkiksi kasvihuoneen oven osat tai vaikkapa tuuletusikkunan osat löytyvät kätevästi omasta kirkkaalla muovilla päällystetystä pakkauksestaan. Jokainen osa on tietysti myös numeroitu selkeästi.



Haravoin yleensä lehdet ja muut vastaavat pois nurmipinnalta vasta keväällä, lumien sulamisen jälkeen. Jokainen tyylillään, vai mitä! Tässä pihan lehtipedille asetettuna kasvihuoneen oven osia. Näin hahmottaa helpommin tuloksen ja voi vielä tarkistaa helposti, että onhan kaikki tarvittavat osat nyt valmiina.


Kennolevyn paikoilleen asettelussa on hyvä olla tarkkana. Levyt on suojattu molemmin puolin ohuella kalvolla, joka poistetaan asennusvaiheessa. Toinen kalvoista on merkattu ja tuo puoli levystä tulee sitten aurinkoon päin, näin levyjen UV-suojasta on hyötyä. 


Ja siinä se nyt on. Ovi. Tästä on hyvä jatkaa ja tulehan mukaani seuraamaan meidän kasvarin rakennusta ja kasvihuoneunelmiani tänne blogiin kevään ja tulevan kesän mittaan. Ihanaa huhtikuuta sinulle ja palaillaan! ♥

Yhteistyössä:
Macea Oy


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Itsekin ajattelin uusia ensi kesänä kasvihuoneen. Varsinkin kennolevyt alkavat olla sen verran vanhat, että uudet tuovat varmasti modernimman ilmeen pihaan. Aika kätevä tuollainen itse koottava. Mitä olet kasvatellut kasvihuoneessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitti kommentista... on tällainen kasvihuone kyllä kätevä ja oikeastaan myös oli yllättävän vaivaton rakentaa, kun ihan itse, omin kätösin tämän rakensin. :-) Kasvihuoneeseen meillä pääsi eri tomaattilajikkeita, kasvihuonekurkkua ja chiliä. Parhaillaan syödään satoa, nam. :-) T:Kati

      Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!