26.4.2020

Kasvihuone sai seinät! ♥ Macea


*Yhteistyössä: Macea Oy* Viikonloppu on mennyt nopeasti ja ulkona puuhatessa aika meneekin kuin siivillä. Aloittelin tämän vuoden puutarha-aiheiset postaukset täällä blogissa vähän aikaa sitten ja nyt on vuorossa kuulumisia meidän pihamaalta, huhtikuun loppupuolelta. Kasvihuoneprojektini on edennyt taas mukavasti ja tämä "meidän Tarmo" sai viikonloppuna perustukset eli sokkelin ja sivuseinätkin saatiin pystyyn. Oman Tarmon voit bongata Macean verkkokaupasta! ♥ Pääset kasvihuoneen ensimmäiseen postaukseen tästä!


Vanhoissa terrakottaruukuissa on sitä jotain ja mitä kuluneemman näköinen, sen parempi. Olen aina muutenkin tykännyt kaikesta vanhasta, rustiikkisesta ja ruosteisesta. Nämä pääsevät pian tosi toimiin, kunhan säät lämpenevät ja kesäkukkia pääsee istuttamaan.


Omenapuussa ei kamalasti vielä näy elon merkkejä mutta sieltä sitä vaan uutta kasvua pukkaa...


Meidän pihamaa on melkoisen kivikkoista, kuten kuvasta huomaa. Tarmo-kasvihuone sai paikkansa meidän pihalta, paikasta, jossa on pieni nousu. Kasvihuone on kooltaan 4,8 m². Ensin otin lapiolla tuon pintakerroksen eli nurmen pois ja tasoitin pintaa mahdollisimman tasaiseksi, jotta perustukset saadaan vaakaan. Kuvassa sovitetaan sokkelia ja aika hyvän kokoinen tuo pohja näyttää olevan.


Ja sitten tästä tuo kokoamani sokkeli ympäri ja tuo piikki on tarkoitus saada tukevasti maahan kiinni...


...ja siinäpä kulma paikoillaan. Autoin hiukan rautakangella tuon piikin matkaa maan uumeniin, jottei kivi satu estämään matkaa. Sokkeli sisältyy Tarmo-kasvihuoneeseen, eli sitä ei tarvitse hankkia erikseen. Helppoa, kun kaikki löytyy samasta paketista. 


Kevään ensi kukkanen bongattu meidän pihalta, leskenlehti. ♥


Sokkeli on nyt melkein paikoillaan, jätin vielä sentin, pari, jotta saan aseteltua tuon vanhan, mieheni lahjoittaman pressun tuohon pintamaan päälle. Näin varmistan, että rikkakasvit eivät nouse kasvihuoneeseen tulevan lattiamateriaalin läpi.


Voit käyttää myös vanhoja sanomalehtiä tukahduttamaan rikkakasvien kasvua mutta meillä mennään nyt tällä kertaa näin. ♥


Kasvihuoneen seiniä rakennellessa huomasin, kuinka tärkeää on saada osat tukevasti kiinni toisiinsa. Tarmo-kasvihuoneessa on paljon tällaisia erilaisia tukirakenteita, jotka tekevät lopputuloksesta sitten kestävän.


Kasvihuoneen seinät kiinnitetään tiukasti sokkeliin tällaisilla kiinnitysraudoilla. En muuten malta odottaa, että pääsen "sisustamaan" tätä Tarmo-kasvihuonetta. Seuraavaksi esittelen kasvihuoneen viimeistelyä, katto täytyy asentaa paikoilleen ja se lattia! Hiljaa hyvä tulee, vai mitä! Ihanaa huhtikuuta sinulle! ♥


Yhteistyössä:
Macea Oy


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Kiva että kirjoitit tästä. Meidän pitää uusia kasvihuoneen reunaosiot kun ne on päässyt ruostumaan. Pitää varmaan jonkinlainen päällyste tehdä niihin, ehkä sinkitys. Tykkään kyllä muuten myös ruostepatinasta, esimerkiksi ruukuissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Sinkityksellä saa ainakin hyvin lisäaikaa noille metalliosille, tsemppiä projektiin. :-) T: Kati

    VastaaPoista