1.6.2020

Autotalli saa muodonmuutoksen ♥ Elfa ♥ osa 2


*Yhteistyössä Elfan kera* Kesä. Paras vuodenaika omasta mielestäni, vaikka muissakin on ne omat hyvät puolensa. Tykkään valosta ja lämmöstä ja niistä ollaankin nyt saatu nauttia muutamana viime päivänä. Ihanaa ja olisipa nämä kelit tällaisia koko kesän ajan. Me ollaan mieheni kanssa pakerrettu meidän autotallin kimpussa monet illat viime aikoina. Nyt tämä autotallin toinen seinä on tässä kuosissa eli siisti on ja putsattu tavaroista ja suoraan sanottuna kaikesta roinasta, mitä vuosien aikana tähän olikaan kerääntynyt. Eli autotallimme muodonmuutoksen ensimmäiseen osaan täällä blogissani pääset tästä. Käyhän kurkkaamassa sieltä, mikä lähtötilanne oli.


Autotalli on toiminut varastona monenlaiselle tavaralle ja jännä, miten sitä siivotessa huomaa, mitä sitä onkaan säilyttänyt. Toisaalta juuri viime viikonloppuna kiittelin mielessäni itseäni, että en ollut heittänyt aikoinaan roskiin vanhan sohvatuolin jousia. Siis jousia, luit ihan oikein....hih. Olen verhoilemassa ja kunnostamassa vanhaa sohvaa, reilut 100-vuotiasta kirpparilöytöäni ja siitä puuttui kaksi saman tapaista jousta. Onneksi olin ne säilyttänyt, niin projekti pääsi jatkumaan ilman huolen häivää.


Meillä tosiaan nyt on siis vierähtänyt useita iltoja autotallin kanssa ja nyt viimein tänä iltana päästiin muodonmuutoksen kaikkein odotetuimpaan vaiheeseen, nimittäin Elfan elementtien kimppuun. Kuvassa näkyy autotallin katon rajassa kulkeva palkki, johon mieheni on ruuvaamassa kiinni Elfan turvakantokiskoa. Kantokisko on superjämäkkää ja maalattua terästä. Meille valikoitui tällaiset platinansävyiset osat ja valkoinen olisi ollut toinen vaihtoehto. Tuntuu, että jotenkin tuo platina käy autotalliympäristöön hyvin, ainakin tänne meidän talliin. ♥


Siinä ensimmäinen Elfan turvakantokisko paikoillaan, ja mikä fiilis oli, kun tämä oltiin saatu paikoilleen... oikea voittajafiilis että tästä se nyt alkaa rakentumaan! Näitä turvakantokiskoja tulee tähän katon rajaan vieri viereen ja peräkkäin yhteensä kolme kappaletta. Kiskoja on saatavilla eri pituisina ja meille tuli alkuperäisen suunnitelman mukaan 195 cm pitkät kiskot. Tämä Elfan kiskojärjestelmä on kyllä niin helppo asentaa. Tuo kisko ruuvataan paikoilleen ja siihen asetetaan sitten riippukiskot roikkumaan tuohon alaosan väkäseen. Riippukiskoja pystyy tuossa kantokiskon "sisällä" liikuttelemaan sitten sivusuunnassa, tarpeen mukaan.


Tässä tämä suunnitelma meidän tulevasta Elfan kokonaisuudesta, joka on tehty Elfan verkkosivuiltakin löytyvällä suunnittelutyökalulla. Ja ihan ite tein ♥Tuolla ylimpänä ovat ne turvakantokiskot, joita tänään päästiin jo asentamaan ja ruuvailemaan kiinni katon rajan rakenteisiin.


Vielä muutama ruuvi paikoilleen...Ja sitten pitihän sitä heti päästä kokeilemaan miltä tuo kokonaisuus nyt näyttää sitten näiden Elfan riippukiskojen kanssa. Riippukiskot ovat ihan hivenen liian pitkiä mutta tämä olikin tiedossa jo tilausvaiheessa. Ei muuta kuin vedenkestävä permanenttitussi kouraan ja merkkaamaan katkaisukohtaa.


Kulmahiomakone sai laulaa hetken ja niin oli pienet palat päistä poistettu.
Turvakantokiskoihin voi asentaa tällaiset suojat, ne viimeistelevät sitten lookin ja peittävät kantokiskosta roikkuvien riippukiskojen väliset tilat nätisti. Ruuvinkannatkin jäävät siististi piiloon. Ja värissä pysytään eli platinaa! Tällainen turvakantokiskon suoja on hiukan joustava, niin se sujahtaa helposti kiskon sisälle. Ihanaa, tästä on nyt kyllä hyvä jatkaa ja palaillaan taas pian. Ihanaa kesäkuun alkua sinulle! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti