10.6.2020

Kasviprässin lumoissa ♥


Kesän alkupuolta vielä elellään ja tämä aika ennen juhannusta on mielestäni aina se kesän ihanin aika. Kaikki kasvaa kohisten ja nyt on ollut ihan mahtavat ulkoilukelitkin. Nytkin parasta aikaa aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpötila näin illallakin vielä yli 25 astetta. ♥


Tänä kesänä on jos jonkinmoista tullut jo touhuttua, uutta kukkapenkkiä on tehty ja vähän pientä rakennushommaakin tullut harrasteltua. Pääsin myös kokeilemaan tätä kivaa kasviprässiä by TuohiShop.


TuohiShop valmistaa aivan ihania tuotteita vanerista ja olen täällä blogissani niitä esitellyt aiemminkin. Vaneri on kiva materiaali ja taipuu näköjään kyllä vaikka mihin. Käy kurkkaamassa TuohiShopin valikoimaa tästä. ♥ Koivuvanerista on tehty tämä kasviprässikin, johon laitoin erilaisia lehtiä kokeeksi litistymään ja ihastuin yhteen kasviin ihan älyttömästi, koska kun sen olin prässännyt, niin se näyttää jotenkin niin linnun sulalta, siitä kohta tarkemmin.



Kasviprässiähän voi käyttää erilaisten kukkien ja kasvin osien prässäämiseen ja näitä prässättyjä ja kauniisti muotoon kuivuneita tuotoksia voi käyttää vaikka askarteluihin, korttien tekoon ja tauluihin, ihan mihin itse haluaa. Tämän kasviprässin ruuvien pituus on 5 cm joten prässättävää mahtuu jopa neljä cm vanerilevyjen väliin.



Leikkasin sanomalehdestä suunnilleen prässin kokoisia suojalehtiä sanomalehdestä, joiden päälle asettelin kuivattavat kasvin osat. Prässin koko on 14 cm x 20 cm. Tässä poimulehden lehtiä menossa prässättäväksi.


Laitoin kokeeksi kolme arkkia erilaisia lehtiä prässiin päällekkäin ja sitten ruuvit siipimuttereineen ja prikkoineen tiukahkolle jotta kasvit litistyvät. Tämä on nyt se ansimmäinen testi, ja jatkossa laitan sitten useamman kerroksen tai aina tarpeen mukaan.


Siellä välissä ovat ja antaa kuivua näin. Minä pidin nämä prässissä varulta parisen viikkoa, aiemminkin olisivat varmasti olleet jo valmiina ja kuivia.


Siinä ne nyt ovat ♥ Valmiina askarteluihin ja muuhun.


Pihasaunio eli ihana "minisulka"... tai no sellaisena minä sen näen. :-) Tämän kun maalaa ja liimaa vaikka korttiin tai tauluksi... hmmm... ei muuta kuin luovuus ja mielikuvitus laukkaamaan. Ihanaa kesää sinulle!


Yhteistyössä:
♥ TuohiShop ♥


-Kati-

1 kommentti:

  1. Kiva kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi. Näin minäkin löysin tieni sinun blogiisi. Selailin vähän postauksia taaksepäin ja mukavia ideoita ja postauksia sinulla. Tämäkin prässi on minusta tosi mukava juttu ja mielikuvitus on vain rajana kuten sanoit. Liityin myös lukijaksi joten ollaan jatkossakin kuulolla 🤗

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!