9.11.2016

Katin kirjanurkka - Miesten makunystyrät & Mukaman Secrid-arvonnan voittaja

Asia on pihvi, suom. Aatos Nieminen, Gummerus kustannus Oy 2015, 128 s.

Ruoka on minulle sellainen hiukkasen kaksipiippuinen juttu. Rakastan ensinnäkin hedelmiä ja olen joskus miettinyt, että voisin melkeimpä elää pelkillä omenoilla ja mandariineilla...no jospa en nyt kuitenkaan, mutta lihan kanssa minulla on kyllä viha-rakkaussuhde. Isänpäiväkin muuten jo lähestyy kovaa vauhtia ja tässä oiva lahjaidea... kirja täynnä äijäruokaa, rasvan tirinää ja häpeämätöntä pihvinpurentaa. Ja jos ei isänpäiväksi niin sopiihan tämä vaikka joululahjaksikin.


Lihansyöntiä olen vähentänyt viime vuosien aikana roimasti. Keho tuntuu kevyemmältä ja olo ei ole niin tukala keveän kasvisruoan jälkeen, kuin mitä se on yleensä tuhdin pihviannoksen jäljiltä. No mutta se on siis yksin ja vain minun mielipiteeni. Mutta kun perheessä on myös kaksilahkeinen, joka on oikea lihansyöjä niin mitäs siinä sitten... mieheni osaa valmistaa liharuokia erittäin hyvin, joten kyllä niistä aina omaan nassuunikin jotain eksyy.


Asia on pihvi on teos, joka kyllä saa veden kielelle samantien kun kirjan avaa. Ensinnäkin koko teos on täynnä suuria, koko sivun kokoisia värikuvia erilaisista liharuoista, joita kirja lukijalleen tarjoaa. Liharuokien lisäksi kirjassa on kiva kattaus myös erilaisia lisäkkeitä, kuten kaalisalaatti, uuniperunat ja ompa siellä ketsupinkin ohje.Asia on pihvi -kirjan alkuosiossa on kattava tietopaketti lihan olemuksesta. Pihvilihan valinta, paistoaika ja lihan säilytys käydään tyhjentävästi läpi. Tiesitkö muuten, miksi lihan pitää vetäytyä ja levätä paistamisen jälkeen...no se selviää kirjasta, mutta jos nyt kuitenkin kerron, että lepo vaikuttaa ainakin lihan mureuteen ja näin myös makuun suuresti.


Lisäkkeenä uudet perunat valkosipuli-chilivoin kera...nam...


Asia on pihvi -kirja on kiva lahjaidea ja paljon liharuokia kokkaavalle täynnä uudenlaisiakin ohjeita. Ja mitä liharuokiin painottunut teos olisikaan ilman hyvää burgerohjetta - no sellainenkin kirjasta löytyy.


No niin... rumpujen pärinää... 
Mukaman Secrid-arvonnan voittaja on nimimerkki:
Matti
Onnea oikein paljon 
ja kiitos kaikille osallistujille!

Yhteistyössä
Gummerus kustannus Oy

http://www.gummerus.fi/fi/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti