30.11.2016

Leipominen on ihanaa ♥ AmandaB & Orthex


Innostuin leivonnasta ja oikeastaan kaikesta ruoanlaitosta toden teolla jo vuosia sitten. Sysäys tuli, kun sain mummoltani lähes satavuotiaan ruokaohjekirjan, jonka hän itse oli aikoinaan saanut omalta tädiltään. Kirjassa yhdistyivät kaikki elementit, joita nykyäänkin vielä arvostan ruokaohjekirjoissa eli perinteet, kulttuuri- ja tapahistoria.


Itse tekemällä ruoista tulee mielestäni niin paljon maukkaampia. Olenkin valmistanut joulupöytään lanttu- ja perunalaatikot jo vuosia itse vaikka ne olisi niin helppo ostaa valmiina. Paistamme joulupöydän laatikot leivinuunissa hitaasti kypsyttämällä, jolloin maku oikein syvenee entisestään.
 

Leivon myös paljon ja bravuuriksi on pikku hiljaa muodostunut perinteinen kahvikakku. Eri makuisina tietenkin. Olen yleensä käyttänyt kahvikakun muottina kovaa non-stick-pinnoitettua kakkuvuokaa mutta nyt olen aivan ihastunut silikonisiin vuokiin ja varsinkin näihin AmandaB:n tuotteisiin. Näitä vuokia voi hankkia mm. AmandaB:n verkkokaupasta. Värivaihtoehtoina on joko raikkaan keltainen tai ihana (ja söpö) vaaleanpunainen.


Mielestäni silikonin yksi parhaista ominaisuuksista on sen hygieenisyys ja varsinkin puhdistamisen helppous. Non-stick-vuokaa kun ei voi pestä koneessa. Keraaminen vuoka taas on hankala painonsa vuoksi. Silikonivuoan voi pestä myös astianpesukoneessa ja sen keveys on vaan plussaa. Ihastuin myös näihin silikonisiin lastoihin (nuolijoihin) ja voi että, tuo suti... nopea huuhtaisu tai konepesu käytön jälkeen ja voilá... eipä bakteerit pääse tuossa kasvamaan, kuten niissä vähän jo vanhanaikaisissa harjassudeissa.No, nyt päästään sitten ruoanlaiton perusvälineistöön. Kun pääsee kokeilemaan kunnollista vatkauskulhoa niin paluuta ei enää ole. Orthexin kulho on mielestäni erittäin kiitettävää designia. Kiitettävää siinä mielessä, että tuntuu, kuin suunnittelussa olisi oikeasti otettu käyttäjä ihan joka asiassa huomioon.Mistä aloittaisin...kulho on ensinnäkin korkeareunaisempi kuin yleensä, jolloin vatkatessa ei tule roiskeita, reuna on sopivan "terävä", jolloin kananmunan kuoren saa helposti rikki sitä vasten, pohja on pyöreä, jolloin vatkaus onnistuu tasasisemmin ja nopeammin... ja kulhon mukana tulee kansi, mikä helpottaa osaltaan mm. säilyttämisessä.Orthexin kirkkaat ja jämäkät muoviset mittalusikat ovat jokaisen ruoanlaittajan must-have. leivonnassa ainesten mittaaminen on tuiki tärkeää ja näillä välineillä kyllä onnistuu. Setti sisältää viisi erikokoista mittaa, 1 millilitrasta aina yhteen desilitraan saakka. Kivat tuotteet ja säilytys ei vie paljoa tilaa, nämä kun saa kasattua päällekkäin. 


Kyllä se ruoanlaittokin on mukavampaa kun käyttää hyviä ja tarkoitukseen sopivia tuotteita... ja eikun leipomaan. ♥ 


Yhteistyössä: 
AmandaB 


&
Orthex


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti