27.11.2016

Katin kirjanurkka - Tee itse nukketalo

Hanna Meronen: Tee itse nukketalo, Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2016, 192 s. 

Eräs harrastuksistani on vienyt minut ajan saatossa syvälle ihmeelliseen ja pieneen maailmaan. Nimittäin nukkekotimaailmaan. Omistan yhden ison puisen 1:12 mittakaavaisen nukkekodin ja se on pullollaan itse tekemiäni, lahjaksi saatuja ja ostettuja miniatyyriesineitä.


Harrastukseni alkoi n. 15 vuotta sitten (hui, miten aika menee nopeasti) ihan sattumalta, kun löysin aiheeseen liittyvän englanninkielisen teoksen kirjastosta ja se oli menoa saman tien. Pikku hiljaa aloin perehtymään materiaaleihin, työtapoihin ja tässä sitä ollaan...


Viime aikoina ilmestynyt useampikin suomenkielinen nukkekotiaiheinen teos, kuten tämä aivan ihana uutuuskirja Kustannus Moreenilta; Hanna Merosen Tee itse nukketalo. Kirja on todella kattava tietoteos, joka ohjaa oman nukketalon rakentamiseen.


Tee itse nukketalo -kirjan rakennusohjeet kattavat mm. nukketalon rungon, seinät, katon ja muut kiinteät osat. Myös yksityiskohdat ja pinnat käydään läpi ihan "kädestä pitäen", mitä materiaalia voikaan käyttää nukketalon lattiaan, tapetiksi, pinnoitteiksi jne.


Kirjan monet värikuvat ovat upeita ja myös todella informatiivisia. Kuvat myös antavat ideoita oman talon suunnitteluun ja viimeistelyyn.


Ikioman nukketalon rakentaminen on prosessi, joka vie tekijänsä mielikuvituksensa syövereihin. Ajattele, talosta voi tehdä ihan millaisen vaan ja siihen voi käyttää mitä erilaisimpia materiaaleja ja tekniikoita! Tee itse nukketalo on ihastuttava ideapakkaus ja tämä kirja on muuten myös kiva joululahjaidea!


Ja muuten... jos et ole vielä ottanut osaa arvontaan niin vielä kerkeää! Palkintona on Dialabin ihana vaneritaulu omalla kuvalla! Arvonta päättyy maanantaina 5.12. ja nyt arvotaan kaksi voittajaa. Arvontaan pääset tästä.

Yhteistyössä:

http://www.moreenikustannus.fi/

-Kati-

1 kommentti:

  1. Siinä on paljon tarpeellista, pitää lähettää joulupukille tilaus menemään!

    VastaaPoista