18.11.2016

Katin kirjanurkka - Pipari-ihmemaa


Mima Sinclair: Pipari-ihmemaa, suom. Jenna Pahlman, Gummerus kustannus Oy 2016, 112 s.


Sieltä se joulu pikku hiljaa hiipii... jännää! Jos minun olisi valittava talvesta jokin kohokohta, niin se on ehdottomasti joulun aika, joka huipentuu sitten tietysti jouluaattoon. Olemme viettäneet miltei joka aaton mieheni sukulaisten luona ja tänä jouluna jatkamme tuota lämmintä perinnettä.


Minusta on ihanaa, kun perhe kokoontuu yhteen, tehdään yhdessä hyvää ruokaa ja syödään mahat täyteen. Jouluna teen itse yleensä ainakin lanttulaatikkoa ja imellettyä perunalaatikkoa. Leivon myös paljon ja varsinkin joulutorttuja tulee tehtyä valtava määrä, niitä muuten tulee syötyä jo marraskuun alusta. Piparkakkuja teen myös... mitäpä joulu olisi ilman pipareita.


Valmistin viime jouluna ensi kertaa piparkakkutaikinan ihan alusta alkaen. Se oli aluksi ihan kamala kynnys aloittaa ja kokeilla, mutta taikinan teko olikin paljon helpompaa, kuin luulin. No se piparitaikina maistui juuri oikealle, mutta uunissa kauniit muotilla otetut sydämet ja muut sitten lässähtivät (mutta siis tulipahan kuitenkin syötyä nekin). :-)Gummerus kustannuksen uutuuskirja Pipari-ihmemaa on jouluihmisen ja varsinkin piparien leipomisesta kiinnostuneiden oma ideapakkaus. Kirjassa on 30 piparkakkuohjetta joissa opastetaan piparkakkujen ja myös muiden loulunajan herkkujen leivontaan sekä koristeluun. Kirjan alussa käydään läpi ihan ne perusasiat, kuten taikinan valmistaminen ja paistamisvinkit. Kirjan edetessä tutuksi käy sitten (omasta mielestäni) piparkakkujen tärkein ominaisuus eli se kuorruttaminen ja koristelu.


Pipari-ihmemaa on pienikokoinen kirja, jonka kuvitus on todella tunnelmallinen. Kirjassa on mukana myös kaavaosio, jossa on mm. erilaisten piparkakkutalojen kaavoja sekä piparisen linnuntalon kaavat (!).

Kirjan loppupuolella onkin sitten varsinainen yllätys. Leivonnaiset -osiossa nimittäin on ohjeita vaikka minkälaisten luomusten valmistamiseen... maistuisiko piparikuppikakut tai kiinnostaisiko, että kuinka piparkakkusiirappia valmistetaan?


Pipari-ihmemaa on jouluihmisen kirja... tätä suosittelen kyllä lukemiseksi suurella piparkakkusydämelläni ♥

Yhteistyössä
Gummerus kustannus Oy

http://www.gummerus.fi/fi/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti