14.12.2016

Katin kirjanurkka - Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia

 Karin Bojs: Homo europaeus, Minerva Kustannus Oy 2016, 473 s.

Ihmisen historia on kiinnostava, kiistelty ja mukaansatempaava aihe. Mistä olemme kotoisin, keitä olivat yhteiset esi-isämme ja kuinka he elivät omana aikanaan, entä kuinka kielemme on kehittynyt... 


...siinäpä muutamia pohdittavia aiheita, joista Homo europaeus-kirjan kirjoittaja, tiedetoimittaja Karin Bojs lukijalleen antaa. Homo europaeus on kirja kaikille historian ajoista kiinnostuneille. Kirjan kautta pääsee nimittäin tutustumaan monenlaisiin kulttuureihin ja tapoihin 54 000 vuoden ajalta.


Kirja sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.


Arvatkaa, löysinkö tästäkin kirjasta jotain kissoihin liittyvää -no löysin:
"Nykyisin kissa on maailman yleisin kotieläin. Kesykissat ovat läheistä sukua villikissalle, Felis Silvestrisille. Dna-tutkimukset viittaavat siihen, että kaikki kesykissat kaikkialla maailmassa ovat Felis Silvestrisin Lähi-idässä elävän alalajin jälkeläisiä."

Kissat ovat alunperin kotoisin aavikoilta jonka takia kesykissan väritys pohjautuukin yhä suojaväriin, hiekanruskeaan ja harmaisiin raitoihin.



Joskus jossain elivät ensimmäiset yhteiset esi-isämme ja -äitimme. Dna-ketjut sitovat meidät kaikki toisiimme.


Parasta kirjan antia mielestäni on syväluotaus dna-tutkimuksiin ja alkuperäämme, jotka antavat pientä näkymää eurooppalaisten ihmisten kehitysvaiheista.


Ihanassa yhteistyössä:
Minerva Kustannus


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!