5.12.2016

Katin kirjanurkka - Olgan joulu


Olga Temonen: Olgan joulu, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2016, 160 s.

Näistä jouluaiheisista kirjoista en nyt kyllä oikeasti saa tarpeekseni. Kirjoista saa kivoja ideoita ja tunnelmakin tuntuu usein olevan myös ihan käsin kosketeltavaa. Ja kyllä, olen niin jouluihminen, kuin olla ja voi. 


Meillä on ollut jouluvalot jo muutaman viikon ja joulutorttuja olen leiponut marraskuun alusta asti jatkuvalla syötöllä. No tein sitä imellettyä perunalaatikkoakin jo kerran ja kaupassa käydessämme ehdotin miehelleni, että pitäisikö ostaa jo kinkkukin mutta päädyimme odottamaan lähammäksi jouluaattoa. :-)

                    

Olen aina arvostanut luonnonläheisestä elämäntapaa ja pari vuotta sitten Liv-kanavalta tullut Olgan Kotona -sarja toi mukavasti tuota arvomaailmaa moneen kotiin. Sarjassa katsojat pääsivät kurkistamaan elämää Olga Temosen perheen maatilalle, Marttilaan, jossa Olga kokkasi tyttäriensä kanssa kasvisruokaa. Sarjan tunnelma oli mielestäni todella lämmin ja mieleenpainuva. Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisi vähän aikaa sitten Olga Temosen ihastuttavan joulukirjan; Olgan joulu. Kirjassa on paljon ohjeita erilaisten jouluruokien ja herkkujen valmistamiseen. Upeiden kuvien kautta lukija myös pääsee jälleen vierailulle Olgan tunnelmalliseen kotiin ja Marttilan tilalle.


Olgan joulu -kirja tarjoaa lukijalleen niitä perinteisiäkin ruokaohjeita, kuten jouluisia laatikoita sekä onhan muistettu myös lihansyöjiä - kirjasta löytyy nimittäin Olgan isän ohje ylikypsän joulukinkun valmistamiseen. 


Mutta vaihtelu virkistää ja kirjasta löytyykin reseptejä, jotka ovat ihan uusia ja voisi sanoa - rohkeitakin. Itse ainakin aion kokeilla kirjan ohjeilla uuniselleriä, porkkana-kvinoavuokaa ja perinteiseen riisipuuroon taidan ripauttaa mausteeksi tänä jouluna hiukan kookosta!


Kuvassa valkosuklaa-karpalomuffinit... nam!Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!