29.12.2016

Katin kirjanurkka - Tee itse kosmetiikkaa


Goggin & Righton: Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa, Minerva Kustannus Oy 2016, 160 s.

Intoiluni luonnonmukaisuuteen ja ekologisuuteen saa jatkuvasti uusia muotoja. Nyt olen viime päivinä hifistellyt kosmetiikkatuotteiden maailmassa ja mikä ihana jatkumo tähän tuotemaailmaan onkaan... nimittäin kirja, joka pursuaa Do It Yourself -ohjeita kosmetiikkaan liittyen! 


Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa -kirja ilmestyi Minerva Kustannus Oy:n valikoimiin aiemmin tänä vuonna 2016. Pehmeäkantinen, runsaasti värikuvitettu ja 160 -sivuinen teos kuljettaa lukijansa luonnonkosmetiikan ainesten ja valmistuksen maailmaan. Itse tehtävän kosmetiikan valmistamisen alkuun pääsee katsomalla omaan ruokakomeroon... mitä sieltä löytyy... nimittäin esimerkiksi oliiviöljy, merisuola ja yrttitee toimivat luonnonkosmetiikan ainesosina. Kirjasta löytyy yhteensä 37 erilaista ohjetta ja 10 muunnelmaa, joilla voi taikoa itse tehtyä kosmetiikkaa kasvoille, vartalolle ja hiuksille.


Varhaisimmat muistoni itse tehdystä kosmetiikasta ovat lapsuuden siirtolapuutarhamökkimaisemista. Tuolloin metsissä kierrellessäni keräsin punaisen metsäruusun tuoksuvia terälehtiä joita sekoitin järviveteen... hmm... kyllä se taisi olla jokin itse tehty kasvovesi, ainakin meidän lasten leikeissä. 
Oikeasti käyttöön tulevan luonnonkosmetiikan valmistuksessa tulee muistaa turvallisen työskentelyn periaatteet ja hygienian kanssa on myös oltava tarkkana, kuten tämä kirjakin neuvoo.


No nyt ainakin tietää sitten varmasti, mitä tuotteen aineosat ovat! Ei tarvitse enää arvailla, kun itse tekee oman kosmetiikkansa alusta alkaen!Yhteistyössä


-Kati-

1 kommentti:

  1. Näitä kirjoja ei ole koskaan liikaa. Itsekin olen hurahtanut kaikkeen kotitekoiseen...eli kosmetiikkaan, yrtteihin ynm ym ne vie mukanaan. Iloa uudelle vuodelle näiden parissa :)

    VastaaPoista